La Generalitat esmena l'esborrany de reglament de la Llei d'estrangeria

Reitera la necessitat de preservar les competències del Govern i dels ajuntaments i la legislació catalana vigent


La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Benestar Social i Família, ha fet arribar al Ministeri espanyol de Treball i Immigració les esmenes que han fet els diversos departaments del Govern a l'esborrany del reglament de la Llei d'estrangeria, actualment en fase de discussió. En total, ha fet aportacions a 53 articles d'un total de 264 i a set disposicions addicionals d'un total de 24 per preservar i blindar la legislació catalana que es podria veure afectada pel futur reglament.

Alguns dels articulats que es podrien veure afectats són la Llei municipal i de règim local, la Llei d'acollida o les competències en immigració que recull l'article 138 de l'Estatut d'Autonomia. L'objectiu és garantir les atribucions i la capacitat d'autogovern en un àmbit on hi tenen molt a dir els ajuntaments i la pròpia Generalitat.

És el cas dels informes per certificar l'esforç d'integració de les persones nouvingudes: cal que es regulin en funció del règim local català i que sigui previ acord entre l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i el Govern català. En aquest capítol també s'ha demanat ampliar de 15 a 30 dies el termini per a l'emissió dels informes d'integració, així com un període transitori per a la posada en funcionament del nou sistema d'emissió de certificats.

Altres punts esmenats tenen a veure amb la competència en primeres autoritzacions de residència i treball, en inspecció de treball i amb la col·laboració en la selecció de treballadors en origen. Essent atribucions reconegudes de la Generalitat, el Govern ha entès que no quedaven suficientment recollides en la proposta original del reglament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article