El III Congrés del Tercer Sector Social tindrà gairebé 250 ponents

Les entitats socials reclamaran més inversió social en època de crisi


La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya organitza el III Congrés del Tercer Sector Social que se celebrarà els dies 24 i 25 de març al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. L'organització espera reunir unes 1.500 persones de la majoria d'entitats socials que hi ha a Catalunya. Sota el lema 'Sumem valors, construïm futur' pretén enfortir la identitat del Tercer Sector Social per poder reafirmar la seva capacitat per defensar els drets socials i reivindicar més i millors polítiques contra les desigualtats.

Durant els dies 24 i 25 de març més d'un miler de representants d'entitats socials de Catalunya abordaran, en diferents formats, molts i diversos continguts per fer més fort el Tercer Sector Social, reclamar més i millors polítiques públiques en l'actual context de crisi econòmica i enfortir l'aliança del Tercer Sector Social amb els poders públics i els altres agents socials.

En l'edició d'enguany del III Congrés del Tercer Sector Social hi participaran 246 ponents entre els que cal destacar, Conny Reuter, president de la plataforma europea d'ONG Socials, Begoña Román, professora d'ètica a la Universitat de Barcelona, Joan Majó, exministre i enginyer, Joan Subirats, Catedràtic de Ciències Polítiques a la UAB, Juan López de Uralde, ex director de Greenpeace a Espanya, Carlos Susías, President d'EAPN España (Xarxa Europea per la lluita contra la pobresa)... entre d'altres.

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujo,l i l'exvicepresidenta del Govern Regional d'Emilia-Romanya, a Itàlia, Vera Zamagni, seran els encarregats de fer la conferència inaugural del III Congrés. Just després tindrà lloc la inauguració institucional on hi seran presents l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i el secretari general de la Presidència, Francesc Homs. Durant la jornada del dijous, l'actual president de la Generalitat, Artur Mas, també visitarà el III Congrés del Tercer Sector Social.

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya és una organització de tercer nivell constituïda l'any 2003 per les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. En formen part 30 organitzacions de segon nivell (federacions i agrupacions) que representen prop de 4.000 entitats no lucratives que treballen per la inclusió i la cohesió social. El Tercer Sector Social fa referència a aquelles entitats no governamentals i no lucratives que treballen en el camp social. Actualment, a Catalunya aquest sector inclou 7.500 entitats, representa un 2,8% del PIB, dóna feina a 100.000 persones i presta serveis a 1,7 milions de persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article