Les 78 entitats d'infància de la FEDAIA es comprometen amb la transparència

El protocol signat obliga a fer pública la procedència dels recursos i explicar a què es destinen


El desplegament de la Llei d'infància és una de les prioritats d'aquesta legislatura. Així ho ha assegurat el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, en un acte públic organitzat per la Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la Infància i l'Adolescència, FEDAIA. A l'acte, les 78 entitats membre han signat una 'Carta de compromís amb la cultura de la transparència' que té com a objectiu avançar en el camí de la responsabilitat social i la generació de confiança com a base de la feina de les entitats que treballen amb infància i adolescència en risc.

Amb la signatura d'aquesta carta, les entitats de la FEDAIA es comprometen a seguir un protocol que, entre altres coses, implica fer pública la procedència dels seus recursos i explicar a què els destina, explicitar quins són els seus òrgans de govern i difondre, a través de les seves pàgines web i altres eines, les seves memòries i tots els programes i projectes que desenvolupen. També hauran d'explicitar aspectes com el nombre de persones contractades, si tenen voluntariat i la seva vinculació o col·laboració amb xarxes i altres entitats.

Les 78 entitats de FEDAIA atenen a més de 35.000 nens i joves a Catalunya a través de centres de menors, centres oberts, pisos assistits, serveis d'acolliment familiar i adopció, unitats d'escolarització compartida, teràpia familiar, tallers, i altres serveis destinats a combatre l'exclusió social i el desemparament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article