Uns tallers fan la cuina més fàcil als adolescents

Els joves d'entre 16 i 18 anys aprendran a cuinar sense l'ajuda dels pares


Un taller de cuina en viu amb adolescents de 16 a 18 anys servirà per presentar el programa 'Cuina sense pares' de la Diputació de Barcelona. L'esdeveniment tindrà lloc al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa del Prat de Llobregat el proper dijous d'11 del matí a dos quarts d'una del migdia. El projecte consisteix en uns vídeos i receptari realitzats per cuiners i joves durant les proves pilot que es van celebrar els mesos d'octubre i novembre a instituts, escoles i casals de la comarca d'Osona.

Els municipis de Centelles, les Masies de Voltregà, Torelló, Manlleu, Prats de Lluçanès i Vic van acollir la iniciativa perquè, segons Dolores Gómez, diputada de l'Àrea de Salut Pública i Consum, "tots ells la van valorar com una activitat molt adient per a apropar als joves a una alimentació el màxim de saludable possible".

L'objectiu del projecte, segons Gómez, "és donar a conèixer d'una manera molt senzilla com posar en pràctica una alimentació saludable en aquest col·lectiu". I s'ha pensat en aquesta franja d'edat perquè dades recents alarmen de l'augment de sobrepès i obesitat en la població jove, concretament un 21% dels joves entre 14 i 17 anys presenten sobrepès i un 12,5% presenten obesitat derivats de la mala alimentació i de la manca d'activitat física. Alhora, al voltant d'un 37% de noies de 4t ESO, 2n de Batxillerat i Cicles Formatius declara haver fet dieta amb l'objectiu d'aprimar-se".

"Al receptari", explica la diputada, "els joves podran trobar un seguit de consells sobre diferents aspectes bàsics de l'alimentació, així com també 24 receptes de dinars i sopars fàcils, ràpids i econòmics, que motivin als joves l'entrada en el món culinari. Així doncs, són receptes de plats saludables pensades per als joves que ja viuen sols, per als que tenen l'opció de preparar-se el menjar ells mateixos, o fins i tot, per a aquells que s'atreveixin a fer el sopar a la seva colla d'amics i amigues".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article