L'Obra Social 'la Caixa' i la Fundació Pere Tarrés treballen per a millorar la gestió d'entitats socials

Presenten un projecte pilot amb 10 entitats socials petites i mitjanes del Tercer Sector


L'Àrea d'Acció Social de l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Pere Tarrés, junt amb representants de les 10 entitats seleccionades, van presentar divendres al CaixaForum de Barcelona el nou projecte de millora de la gestió d'entitats socials catalanes petites i mitjanes del Tercer Sector. El repte és aconseguir que cada entitat inicïi una millora de la seva gestió, sense adonar-se'n, desfent la dicotomia "ara treballo, ara faig qualitat".

L'objectiu principal és afavorir un itinerari gradual de millora de la gestió de les petites i mitjanes entitats del Tercer Sector, amb un treball quotidià i constant, adequant-ne els objectius i els plans de millora al grau de maduresa de cadascuna. Només a Catalunya, hi ha més de 5.000 organitzacions del Tercer Sector amb una dimensió petita o mitjana. Aquesta xifra representa el 70% de les entitats del Tercer Sector Social. Moltes d'elles, si volen sostenir-se, progressar i rebre suport de l'Administració o d'altres entitats finançadores, hauran de demostrar en el propers anys que donen passes significatives en la millora de la seva gestió.

Entitats seleccionades

Fundació Soñar Despierto
: té com a objectiu la integració social de nens i joves que provenen d'ambients marginals i famílies desestructurades, per mitjà de voluntaris i del programa “Amigos para Siempre” que dóna suport a aquests nois i noies en l'educació en valors, la formació i la integració en el món laboral.

Federació d'Entitats amb Projectes i Pisos Assistits: l'objectiu és oferir recursos per tal que els joves tutelats i ex tutelats puguin assolir la plena autonomia amb les màximes garanties d'èxit.

IN VIA (Associació Catòlica Internacional de Serveis a la Joventut Femenina): té seu a Barcelona, Àfrica, Amèrica Llatina i Carib, Orient Mitjà i Europa. La seva finalitat és acollir, orientar i informar sobre els recursos de l'entorn; proporcionar assessorament i acompanyament social, educatiu, psicològic i suport terapèutic; la mediació; l'atenció a la violència familiar i de gènere; l'allotjament d'emergència i d'acció educativa; l'atenció a la dependència; la intervenció comunitària...

AFAMMEBAN (Asociación de Familiares de Enfermos Mentales del Barcelonès Nord): la seva finalitat és facilitar recursos als familiars per reduir l'impacte que l'aparició d'una malaltia mental provoca en el funcionament de la família; promoure la creació de serveis que donin suport en el procés d'individualització i creixement de la persona en tots els àmbits; representar els interessos del col·lectiu en organismes tant públics com privats.

Federació Mestral – COCEMFE Tarragona: es va constituir per aconseguir la normalització del col·lectiu de discapacitats físics i orgànics a la societat per mitjà de la informació i el suport a les associacions de discapacitats de les comarques de Tarragona.

Fundació Privada Maria Raventós: és una organització no lucrativa d'acció social i educativa que, des de fa més de 50 anys, acull mares i futures mares soles i sense recursos. La Fundació ha tingut com a primera finalitat l'ajuda i la protecció de les noies i dones en general que es troben en situació de risc social o marginació.

ENTITATS d'ECAS
JIS (Joves per la Igualtat i la Solidaritat)
: és una organització no governamental sense ànim de lucre nascuda l'any 1994 a la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat, impulsada per un grup de joves que volien que la igualtat i la solidaritat fossin quelcom més que paraules.

Asociación Socio Cultural Ibn Batuta (ASCIB): els seus principals objectius són donar ajuda humana, social i cultural als ciutadans immigrats i les seves famílies, i en especial als joves i al col·lectiu magrebí. També vol fomentar l'intercanvi cultural: donar a conèixer els aspectes més rellevants de la nostra cultura i facilitar la comprensió de la cultura del país d'acollida per crear un clima de respecte, convivència i diàleg.

ENTITATS DINCAT
GRUPDEM (Grup de Promoció per a persones amb discapacitat intel·lectual)
: el seu objectiu és l'assistència, la promoció i la incorporació a la societat de les persones amb discapacitat intel·lectual i en risc d'exclusió social. Atén 150 persones amb discapacitat intel·lectual de dos centres ocupacionals, un centre especial de treball i un servei de suport a l'autonomia en la pròpia llar, per tal de millorar-ne l'autonomia i la qualitat de vida.

Fundació El Maresme: és una entitat d'iniciativa social sense afany de lucre que promou i impulsa la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel.lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies. L'objectiu principal és ésser el centre comarcal de referència en el seu àmbit d'actuació i poder atendre qualsevol tema que es plantegi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article