Lleida inaugura un centre de salut sexual per a adolescents i joves de fins a 30 anys

Un equip de professionals atendrà consultes relacionades amb les ITS, l’embaràs o la menstruació, entre altres


La Paeria de Lleida ha inaugurat aquest dijous un centre jove de salut sexual per assessorar i acompanyar els joves en temes de sexualitat. Situat al carrer Nou del Centre Històric, el nou equipament ofereix un espai d’atenció sexual i afectiva amigable, accessible i confidencial per al col·lectiu d’adolescents i joves de fins a 30 anys de tota la demarcació. D’aquesta manera, un equip de professionals sanitaris i socials atén consultes principalment relacionades amb les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS), l’embaràs, l’anticoncepció, la menstruació, la violència masclista i l’educació sanitària, entre altres. El centre ofereix atenció tant presencial com telemàtica de manera individual o en grup de dilluns a divendres.

Altres serveis del centre estan relacionats amb l’atenció específica de les necessitats individuals de persones amb diversitat funcional, amb el fet de desaprendre mites entorn la sexualitat, així com desenvolupar coneixements per una sexualitat positiva i lliure des de la perspectiva feminista, trans i masculinitats.

Així mateix, es durà a terme una tasca d’acompanyament i derivació a persones LGTBIQ+ i les seves famílies en casos de voler iniciar processos de trànsit, assessorament en drogues, chemsex i reducció de danys i riscos.

La regidora de Persones Grans, Salut i Consum de l’Ajuntament de Lleida, Anna Miranda, acompanyada de la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Sandra Castro, han encapçalat avui la inauguració del nou centre jove de salut sexual.

L’horari d’atenció al públic serà dilluns i dijous de 9 a 16 hores i dimarts, dimecres i divendres de 14 a 19 hores. L’horari estarà obert a possibles modificacions depenent de les demandes dels usuaris del centre, dels recursos existents a la ciutat i dels professionals que hi treballin.

La Paeria de Lleida ha contractat una infermera per dur a terme la tasca d’educació en salut sexual dels joves i altres tasques de promoció de salut i prevenció de la malaltia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article