Es presenta 'Èric, dins el cor'

El llibre va ser escrit arran de la mort d'un fill amb discapacitat


El Consorci Sant Gregori acollirà aquest divendres a les 6 de la tarda la presentació del llibre 'Èric, dins el cor' que Sílvia Vilacoraba ha escrit. L'acte el presentarà l'exconsellera Carme Capdevila. El llibre narra les vivències del fill de l'autora en els seus primers quatre anys de vida i ja és la segona publicació sobre aquesta criatura.

Ressenya

AUTORA: Sílvia Vilacoba Canal (Olot, 30-3-1966). Llicenciada en Dret.
Presidenta de l'AMiPA Consorci Sant Gregori (2001-2010)
Des del 2000 que és Presidenta de l'Ass. de Discapacitats de les Comarques Gironines
Consultora i assessora en l'àmbit de la discapacitat i de l'accessibilitat

Mare de tres fills, entre ells, l'Èric, amb pluridiscapacitat  (1993-2010)

El seu primer llibre, "Èric, la força d'estimar" (abril, 1998),  fou un èxit, amb més de 3.000 exemplars venuts a la província de Girona.

 "Fa dotze anys va editar-se el primer llibre de la Sílvia explicant les seves vivències amb l'Èric, en els seus primers quatre anys de vida. La meva primera impresió fou d'admiració pel coratge de compartir tots aquells sentiments. En llegir el títol, "Èric, la força d'estimar", vaig pensar que l'havia encertat de ple. En poques paraules resumia tots els sentiments que es desprenen quan, tot llegint, comparteixes els moments viscuts". Anton Foguet (pediatre).

"Cal felicitar la Sílvia Vilacoba per aquest testimoni obert i clar de la seva aventura personal. Té la virtut d'esdevenir útil i comunicatiu, pot ésser una vacuna per la desesperança; en definitiva, pot ajudar a molts a acceptar, a compartir, a conèixer i a estimar".  Arcadi Calzada (president Fundació Caixa Girona).


Ara publica "Èric, dins el cor" (abril, 2011).

CONTINGUT:  272 pàgs. amb algunes fotografies. Format de diari. En català. Molt entenedor.

El pròleg va a càrrec del Doctor Anton Foguet (pediatre).

La introducció diu: "50, 100, 500 vegades. Quantes vegades m'havien dit, quan hi hauria una segona part del llibre de l'Èric? Sempre la mateixa resposta: "No ho sé, però tinc clar que només hi haurà una segona part; el final". I aquest final va arribar, per sorpresa de molts i de tots....
...Tot i que pensava que el dia 28 d'agost de 2009 seria un dia que ens costaria oblidar -i el tindríem present durant molt de temps- va ser el dia 3 de gener del 2010 el que sí ens va canviar la vida.

En aquest llibre he intentat reflectir -obertament i amb el cor a la mà- el que li ha passat en aquestes dates a l'Èric i, directa i indirectament, a mi mateixa, a la resta de la família i, especialment, el que ha esdevingut després.

Tan sols pretenc explicar uns fets, els nostres, a vegades molt quotidians perquè la vida continua, però com a partir d'aquests moments hem tingut temps per a la reflexió, el plor o l'amor"

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article