L'ICD reclama que el parer de les entitats de dones sigui clau en les decisions públiques

D'aquesta manera s'assegura la incorporació de noves maneres de pensar


La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, s'ha reunit amb la Comissió Permanent del Consell Nacional de Dones de Catalunya, òrgan consultiu de l'ICD amb representació de 390 associacions de dones de tot el territori català i ha subratllat que "més que mai cal garantir la participació de les entitats de dones en les decisions públiques que es prenen a tots els nivells, ja que aporten noves maneres de pensar i fer, i això les converteix en un actiu fonamental per reactivar l'economia del país".

En aquest sentit, ha anunciat a les representants del teixit associatiu de dones la imminent designació de les coordinadores territorials que, entre d'altres funcions, donen suport i faciliten la participació de les dones de totes les comarques a través de les assemblees territorials d'aquest consell. Actualment hi ha constituïdes les Assemblees de l'Alt Pirineu i Aran, Girona, Lleida,Tarragona, Terres de l'Ebre i Catalunya Central.
 
A principis d'abril es va designar la coordinadora territorial de l'ICD a Lleida i properament es designaran coordinadores per a les comarques de Barcelona, Girona, Tarragona i Terres de l'Ebre. La presidenta de l'ICD ha garantit que “les cinc coordinadores de l'ICD donaran suport a les entitats de dones de tot el territori i realitzaran la tasca que en l'anterior legislatura realitzaven set persones”.
 
A través del CNDC, les entitats de dones esdevenen interlocutores de les polítiques que fa el Govern de la Generalitat per a la igualtat d'oportunitats de dones i homes, i de les normatives legals relacionades amb l'abordatge de la violència masclista. Actualment hi ha formats set grups de treball que fan seguiment de les polítiques del Govern.
 
Coordinació territorial

 
Les representants territorials de l'ICD, a més de dinamitzar l'associacionisme femení amb l'objectiu de promoure la participació social de les entitats de dones, coordinen el desplegament de les polítiques per a la igualtat d'oportunitats entre dones i homes del Govern de la Generalitat i enforteixen les polítiques locals de suport a les dones.
 
Una de les actuacions principals és la consolidació de la xarxa de Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) dels ens locals. Els SIAD són serveis que donen informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. També donen compliment a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, que els defineix com a serveis que incrementen l'eficàcia en l'actuació envers la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article