El tractament en positiu de la immigració té premi

S'obre la convocatòria dels Premis Francesc Candel


La Fundació Lluís Carulla va fer públiques ahir les bases dels VIII Premis Francesc Candel, dedicats a reconèixer i a promoure les bones pràctiques en el camp de la integració de la immigració. Juntament amb el Departament de Benestar Social i Família, la Fundació ha recordat la vigència del missatge de Francesc Candel, autor de frases com: 'Amb els immigrants d'ara es produirà el mateix procés que amb els d'abans i amb els de sempre. Seran catalans. Qui ho dubta!'.

La roda de premsa de presentació va comptar amb la presència del director general per a la Immigració, Xavier Bosch i Garcia, la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla, i el director de la Fundació, Carles Duarte. Tots tres van coincidir a remarcar la voluntat que té la Fundació per aconseguir que els que acaben d'arribar acabin estimant el país com a propi i van reconèixer que el país, només amb les institucions, queda coix. Bosch, al seu torn, va reconèixer que "per part del Govern ens sentim plenament identificats amb la Fundació, amb aquesta convocatòria i amb Paco Candel, que va descriure molt bé la immigració d'aquest país als anys seixanta". 
 
Els premis, instituïts per la Fundació Lluís Carulla el 2004, compten amb el suport la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família. Estan destinats a premiar bones pràctiques d'entitats i institucions que promoguin i estimulin la integració a la societat catalana de les persones estrangeres immigrades a Catalunya i que afavoreixin el civisme, la convivència, el coneixement del país (llengua, tradicions, geografia i història, valors socioculturals), la sensibilització sobre la cultura de la immigració, la participació de dones i joves immigrants, i una visió positiva de la immigració als mitjans de comunicació. En total són cinc premis dotats de 3.000 euros cadascun.
 
El termini de presentació de les propostes s'acaba el proper 20 de juliol i el veredicte del jurat es donarà a conèixer a mitjans d'octubre de 2011 en un acte públic. Les bases i la fitxa d'inscripció es troben al web de la Fundació Lluís Carulla.
 
Els membres del jurat són: Imma Boj, Andreu Domingo, Carles Duarte, Najat El Hachmi; Josep Gonzàlez-Agàpito, Núria Llevot, Teresa Llorens i Orland Cardona

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article