Les retallades pressupostàries afectaran les persones amb trastorns mentals greus

L'entitat Fòrum de Salut Mental denuncia les conseqüències que pot tenir


Es preveu una retallada del 15% en programes de salut mental, la major part dels quals van adreçats als trastorns mentals més greus
L'entitat considera que qualsevol reducció afectarà greument la qualitat dels serveis de salut mental, generant més reingressos, augmentant la despesa farmacèutica i la manca de prevenció, entre d'altres. A més a més també denuncia falta de diàleg i la consideració i coneixement dels actors implicats en el sector sobre les conseqüències de qualsevol mesura pressupostària restrictiva.

L'entitat Fòrum de Salut Mental, que engloba 21 entitats de serveis d'assistència pública en salut mental a Catalunya, informa que les retallades previstes en l'atenció a la salut mental podran tenir efectes molt negatius i posaran en risc el procés de millora del model d'atenció comunitària en salut mental, desenvolupat fins al moment.

La major part d'aquests programes que patiran les retallades estan adreçats a les situacions de trastorns mentals més greus, com ara l'atenció a Trastorns Mentals Severs (TMS), els Trastorns Mental Greus (TMG), el Programa de Serveis Individualitzat (PSI) adreçat a persones amb malalties mentals severes, la rehabilitació i reinserció a la comunitat, entre molts d'altres. Les persones amb aquest tipus de trastorns mentals són les més vulnerables i, des de l'entitat, es considera inadmissible qualsevol retallada o reducció que pugui afectar a situacions greus en malalties mentals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article