Creix el nombre d'hores dedicades a tasques voluntàries

Els catalans hi dediquen més temps lliure que fa 8 anys


L'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) ha presentat un avançament de l'enquesta d'ús del temps 2010-2011. Segons l'avançament, que compara dades actuals amb dades de l'any 2003, els catalans dediquen ara més temps lliure a treballs voluntaris i reunions. L'àmbit territorial on les persones desenvolupen menys tasques voluntàries i reunions és en l'àmbit metropolità.

L'any 2003 un 8,6% dels catalans destinaven 2 hores diàries a treballs voluntaris i reunions, mentre que actualment aquesta xifra ha augmentat considerablement: actualment un 11,2% dels catalans dediquen 2 hores i 6 minuts a aquest tipus de tasques diàries.

Actualment un 0,9% dels catalans dediquen 2 hores i 30 minuts diaris a treballs voluntaris al servei d'una organització, mentre que l'any 2003 només un 0,2% de la població dedicava 2 hores i 20 minuts diaris. També s'ha incrementat el percentatge de persones que dedica temps lliure a activitats participatives, que passa d'un 3,1% l'any 2003 a un 3,2% l'any 2011.

Els que dediquen més temps lliure a tasques voluntàries i reunions

Les dones dediquen més temps lliure a aquest tipus de tasques que els homes. El 9,4% dels homes dediquen 2 hores i 10 minuts diaris a treballs voluntaris i reunions, mentre que en el cas de les dones ascendeix a un 12,7%. Segons edats, els que més tasques de voluntariat desenvolupen són les dones de més de 45 anys i els homes de més de 65.

Una de les dades que també cal destacar és que l'àmbit metropolità és on es registra una participació més baixa en tasques de voluntariat i reunions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article