Un nou dispositiu simplificarà i estimularà la interacció social de les persones grans amb l'ajut de les TIC

Es crearà una pantalla digital tàctil i gràfica d'ús senzill que millorarà la interacció social de les persones grans


La interacció social i un estil de vida actiu són clau perquè les persones grans millorin la seva qualitat de vida i gaudeixin d'una bona salut. En aquest sentit, un consorci format per 10 entitats europees, entre les quals hi ha la consultora catalana especialitzada en gestió assistencial Tioman & Partners i la Federació d'Associacions de Persones Grans de Catalunya (FATEC), impulsen el projecte SI-Screen per simplificar i estimular la interacció social de les persones grans amb l'ajut de les TIC, així com fomentar un estil de vida actiu.

Des d'ACC1Ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana del Departament d'Empresa i Ocupació, es dóna suport a la participació de Tioman & Partners en aquest projecte amb un servei de formació adreçat a la consultora catalana sobre la gestió i participació en projectes europeus.

En concret, el projecte SI-Screen està desenvolupant una pantalla digital tàctil que permetrà a les persones grans estar en contacte amb la família i els amics, així com obtenir informació general sobre els seus temes d'interès, com ara la salut i les activitats socials organitzades específicament per a aquest col·lectiu. La idea central del projecte és integrar l'accés a diferents serveis de comunicació i coordinació mitjançant una pantalla digital tàctil que es basarà sobretot en imatges enlloc de text, ja que els recursos gràfics afavoreixen la memòria de les persones grans i són un element indispensable per a la seva estimulació i motivació.

El nou dispositiu d'interacció social integrarà aplicacions basades en el web, com ara la telefonia per Internet i la missatgeria instantània, però adaptades perquè puguin ser utilitzades sense dificultat per les persones grans. Alhora, el dispositiu permetrà que les persones grans accedeixin als serveis avançats de teleassistència, entre els quals hi ha l'activació dels serveis d'emergència i la bio-monitorització, que permet a un assistent social dur a terme el seguiment diari de la salut del pacient a distància. Una de les novetats destacades del dispositiu és que fomentarà un estil de vida actiu, mitjançant la proposta d'activitats físiques, i millorarà la solidaritat intergeneracional.

El projecte SI-Screen està en marxa des del mes d'octubre de 2010, amb una durada prevista de 30 mesos i un pressupost total de 2,7 milions d'euros. Forma part del programa Ambient Assisted Living (AAL) de la Comissió Europea. Sobre la participació de Tioman & Partners, l'empresa catalana ha rebut finançament del programa conjunt AAL, amb càrrec del pressupost del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç a través de la Dirección General para el Desarrollo de la Sociedad de la Información, i els fons de la Comissió Europea.

ACC1Ó és l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l'orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l'empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l'actual entorn econòmic.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article