El teixit associatiu de Barcelona es reivindica

Dissabte 30 d'abril acabarà el 2n Congrés d'Associacions de Barcelona

El dissabte 30 d'abril tindrà lloc l'acte de cloenda del 2n Congrés d'Associacions de Barcelona al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). En aquesta jornada les associacions de la ciutat aprovaran i lliuraran als representants polítics municipals les línies estratègiques i les mesures necessàries per a la consolidació del sector associatiu com a agent clau en la promoció de la convivència i la cohesió social de la ciutat.

Al llarg dels darrers 6 mesos, més de 520 persones, representants d'unes 400 associacions de Barcelona, han participat en els 27 debats territorials i sectorials portats a terme en una trentena d'espais distribuïts pels diferents districtes de la ciutat. La jornada del 30 d'abril és el final d'aquest procés participatiu, que ha permès consensuar 174 mesures concretes per a la millora del sector associatiu orientades tant a les administracions públiques i a altres agents socials, com a les mateixes associacions, entorn tres reivindicacions: la millora del reconeixement, el finançament i l'ús dels espais per part de les entitats de Barcelona.

En finalitzar la jornada es farà entrega de les mesures de millora i suport al moviment associatiu als representants dels grups polítics municipals perquè les puguin incorporar als seu programes electorals. Les associacions esperen també que les seves propostes posin les bases per a l'elaboració d'un futur Pla de Suport a l'Associacionisme de Barcelona per a la propera legislatura 2011-2015.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article