Cassolada contra la retallada

La protesta està convocada per aquest dimecres davant la Delegació de la Generalitat a Lleida


L'Assemblea Ciutadana de Ponent ha convocat una cassolada en defensa de la sanitat pública i dels drets socials i laborals sota el títol "Aturem les retallades!". El manifest de la convocatòria destaca que les retallades socials i laborals impulsades pels governs de CiU i del PSOE estan fent recaure el pes de la crisi sobre els més febles de la societat i emfatitza que els nous drets socials amenaçats (sanitat i educació) són, sent públics i de qualitat, la única garantia que ens permet pensar en una societat a l'empara de l'agressivitat del mercat, que camini cap a la igualtat d'oportunitats i la cohesió social.

Manifest

L'arribada al govern de Convergència i Unió suposa un increment en l'agressivitat de l'estratègia anti-crisi que a nivell de l'Estat té al PSOE com a principal valedor. Aquesta estratègia es basa en l'aplicació d‘una sèrie de mesures que estan suposant que el pes de la factura de l'endeutament que ha generat la crisi recaigui sobre les classes populars, que són, alhora, les més afectades per la situació econòmica.

Les retallades dels recursos destinats a finançar el conjunt dels drets socials esdevé l'única resposta que, el que es vol anomenar el "govern dels millors", és capaç de plantejar. Així constatem com es precaritzen i es privatitzen drets socials fonamentals com l'educació, les pensions o la sanitat i es precaritzen i endureixen les condicions laborals per la majoria de la població mentre assistim, amb incredulitat, a l'anunci de la reducció dels impostos per als més rics de la societat o veiem com, en un moment de manca d'ingressos públics, s'elimina l'impost de successions pels que més tenen.

Des de la nostra condició de ciutadans i ciutadanes no podem acceptar que el pes de la crisi recaigui sobre els més febles de la societat. És totalment injust que siguem les classes populars les que veiem com es destrueix el nostre futur i el de les properes generacions per fer front a una crisi que nosaltres no hem causat. Mentre, per altra banda, veiem amb impotència com els recursos de tots es destinen a ajudar els sectors de l'economia (bancs, caixes, constructores etc.) causants de la crisi actual i que durant força anys van acumular ingents beneficis gràcies a l'explotació dels treballadors i a les condicions usureres de les hipoteques.
 
Els drets socials (educació, sanitat, pensions) públics i de qualitat són la única garantia que ens permet pensar en una societat a l'empara de l'agressivitat del mercat.

No ens resignem a acceptar la mort d'una societat on totes les persones independentment de la seva condició social i econòmica disposàvem d'uns drets bàsics que ens permetien viure amb seguretat. No podem admetre que el projecte de societat del futur sigui el de la societat-hipermercat on l'educació, les pensions i la sanitat esdevinguin una mercaderia més només a l'abast dels que tinguin recursos.

Els drets socials són el patrimoni que ens han deixat generacions de persones lluitadores que pensaven i defensaven una societat per tothom. Per dignitat i justícia, defensem-los!


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article