Més de 1000 caps escoltes omplen Manresa de fulards en una trobada històrica

La trobada va servir per visualitzar el reptes de l'escoltisme i el guiatge catalans en un procés de major unitat del moviment


L'escoltisme i el guiatge català han viscut aquest cap de setmana una trobada històrica a Manresa, ja que era la primera vegada que s'organitzava una activitat d'aquestes característiques. Més de 1000 caps escoltes i 200 organitzadors, col·laboradors i convidats han passat per la capital del Bages. La Trobada de Caps ha estat organitzada per la Federació Catalana d'Escoltisme Guiatge, formada per les tres associacions escoltes del país: Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Diumenge es va concloure la trobada amb un gest simbòlic: la presentació d'un fulard gegant, format per fulards d'agrupaments de totes tres associacions, símbol de la unió, il·lusió i energia amb què s'inicia aquesta nova etapa. Abans, Craig Turpie, president de la regió europea de la World Organitation of the Scout Movement (WOSM), va tenir paraules de reconeixement per a l'escoltisme català a nivell mundial.

L'obertura, que va tenir lloc dissabte al matí, va comptar amb la participació de l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí; el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig; i el president de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge, Arnau Garcia. Camprubí va destacar el seu passat escolta i va agraïr al moviment haver escollit Manresa com a punt de partida d'aquest procés d'unitat. Puig va destacar la importància de l'escoltisme com a generador de lideratge, recordant també el seu passat escolta, i va demanar als joves que fessin un esforç en aquest procés d'enfortiment del moviment, que pot ser un model pel país. Per últim, Garcia va animar a tots els participants a gaudir la trobada i a construir un nou marc per un escoltisme més fort. També va destacar el creixement del moviment en temps de crisi, com a alternativa de transformació social sòlida i des del voluntariat.

El Raid, l'activitat central de la trobada, va ser un èxit total. Els participants es van dividir en 56 grups que van voltar per Manresa cercant reptes i ponències. Aquestes , amb la participació d'experts sobre les temàtiques, van permetre als participants generar debat entorn a temes clau que afecten l'escoltisme, com lideratge, espiritualitat o compromís amb el país.

L'èxit de la Trobada també s'ha pogut visualitzar a les xarxes socials. El hashtag #tcaps2011, proposat per l'organització, va ser trending topic en català a Twitter durant diversos moments del cap de setmana.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article