Vic impulsa una campanya amb l'objectiu de nodrir de manera sostenible el banc d'aliments

La iniciativa neix del Consell Local de Cooperació i es desplega gràcies a la xarxa comercial de la ciutat


L'Ajuntament de Vic, a través del Consell Local de Cooperació i amb les ONG de la ciutat i altres institucions públiques com la Universitat de Vic i el Consorci Hospitalari de Vic, posen en marxa una campanya amb l'objectiu de recaptar diners per al banc d'aliments de la ciutat. Sota el lema 'En tens ganes, col·labora-hi' la iniciativa busca la màxima implicació ciutadana per tal de poder satisfer aquelles necessitats bàsiques no cobertes de moltes persones que viuen a Vic i les necessiten.

La campanya es materialitza amb uns tiquets que es trobaran a molts dels comerços de la ciutat i on la persona que hi col·labora pot fer una aportació econòmica de 5€ i 1€. Aquests diners es recolliran quinzenalment i s'ingressaran al número de compte corrent de Creu Roja. Els diners es destinaran a la compra d'aliments bàsics com patates, oli, llet i llegums, entre altres. 'En tens ganes, col·labora-hi” parteix també amb la col·laboració i suport de les associacions de comerciants que gràcies a la seva tasca de prescriptors ajudaran a difondre la campanya i així buscar el màxim de col·laboració i sensibilització ciutadana.

El Banc d'Aliments de Vic és un projecte conjunt de Càritas, Creu Roja i l'Ajuntament de Vic i va dirigit a persones en situació extrema de vulnerabilitat. La situació actual és que l'any 2010 es van distribuir aliments a 1.472 famílies; 5.152 persones se'n van beneficiar. Aquesta iniciativa, engegada l'any 2009, afavoreix quinzenalment a una mitjana de 900 famílies. Al llarg de l'any 2010 es van entregar 492.374 Kg d'aliments valorats en 351.562 €: 186.043 Kg procedien de donacions; 164.961 Kg els van comprar Creu Roja i Càritas, i 141.370 Kg els va cedir la Unió Europea.

La presentació de la campanya ha comptat amb la presència del secretari general de la Universitat de Vic, Josep Terradellas, que ha expressat que la Universitat a banda de complir la seva missió de recerca i transferència del coneixement també té un elevat compromís amb el seu entorn i és per aquest motiu que en campanyes com aquestes també s'hi ha d'implicar. Per la seva banda, el president de Creu Roja Osona, Joaquim Vivas, ha reivindicat que malauradament cada cop hi ha més famílies que es troben en una situació vulnerable i gràcies a iniciatives com aquestes s'ha de poder fer front a aquest context i ajudar a tots aquells que ho necessitin. A la vegada, Vivas, ha defensat que cada cop hi ha més empreses i particulars que hi col·laboren i ha aprofitat per agrair a tothom la seva implicació. La tècnica de Cooperació al Desenvolupament, Fabiola Mora, ha explicat el detall de la campanya i que forma del Pla de Sensibilització 2011. Mora ha destacat que es tracta d'una campanya vinculada a la ciutat de Vic i on tots els aliments que es recaptin aniran destinats a ajudar aquelles famílies vigatanes amb més vulnerabilitat.

La campanya s'engegarà durant els mesos de maig i juny; tot seguit es farà una parada durant l'època estival i el mes de setembre es reprendrà de nou fins l'octubre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article