Cleries afirma que els 30.000 expedients de dependència es van començar a tramitar poc abans del 28N

Obre la porta a Carme Capdevila a consultar-los


El viacrucis sobre els 30.000 expedients de la Llei de dependència que l'anterior govern tripartit va deixar suposadament sense tramitar no ha acabat. Si a finals de setmana passada el conseller de Benestar Social i Família, Josep Maria Cleries, va denunciar la troballa d'aquests documents al departament i l'anterior consellera, Carme Capdevila, va al·legar que eren corresponents a reclamacions, aquest dimecres Cleries ha assegurat que aquests documents no es van començar a consultar fins poc abans del 28N.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio el conseller ha explicat que els 30.000 documents dipositats en caixes en un magatzem d'Igualada corresponen a queixes i reclamacions sobre la revisió del nivell de dependència i ha assegurat que els documents no es van començar a consultar fins poc abans que ell assumís el càrrec. Cleries també s'ha mostrat sorprés que la seva antecessora, Carme Capdevila, l'aleshores consellera d'Acció Social i Ciutadania, vulgui veure els expedients: "M'estranya que digui que ara els vol veure a corre-cuita. Ha tingut quatre anys per mirar-se'ls, no? També podria tenir més interès per mirar-se'ls quan estava a la conselleria, que no m'havia de demanar permís a mi. Evidentment jo li donaré moltes més facilitats per veure aquests documents. És clar que els podrà veure, i amb més facilitats que les que em vaig trobar jo que encara hi ha expedients que no he vist".

Pel que fa a l'estat dels expedients, el conseller no sap "per què es van apliar, després es van escanejar i fins a final de la legislatura no es comencen a 'bolcar'."

Crítiques a l'Estat espanyol

Cleries s'ha queixat també que l'Estat espanyol aporti molts menys diners per una persona gran que està en una residència: "Estaríem dient en terme mig que l'Estat posa 302 euros, el beneficiari, com a 'promig', 800, i la Generalitat 1.067 euros. És clar, els números no poden sortir fets d'aquesta manera. La llei ens deia que aniríem a mitges. Es veu que a Madrid això de les mitges ho compten diferent que aquí, no?".


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article