Els ingressos de les entitats d'acció social han caigut un 1,28% el 2010

Bàsicament el problema prové de les grans empreses i les administracions públiques


La Fundación Empresa y Sociedad ha presentat l'informe 'Los ingresos de la ONG de acción social: situación actual y expectativas'. Tal com s'explica a voluntaris.org, l'informe analitza les tendències tenint en compte l'agreujament de la crisi econòmica de l'any passat i parant especial atenció en els canvis a les administracions públiques i a les obres socials de les caixes d'estalvis.

Amb una mostra de 62 entitats especialitzades en acció social que es van gastar 1.280 milions d'euros l'any 2010, l'anàlisi constata que els ingressos van decréixer un 1,28%, principalment a causa de la caiguda dels que provenen de grans empreses i administracions públiques. Concretament els ingressos van caure en el 52% dels casos. El descens dels ingressos que provenen de grans empreses va ser més del 20% per al 15% de les entitats. Els decreixements menors es produeixen en els ingressos provinents de quotes de socis particulars, que disminueixen en el 22% en les entitats enquestades. Per altra banda, el 47% de les entitats participants diuen que han augmentat els ingressos procedents d'activitats obertes al públic en general, com campanyes o vendes de publicacions. Es pot dir que el decreixement percentual es més gran en les entitats amb menys pressupost.

A més a més l'anàlisi indica que el diner és el recurs prioritari per a gairebé dos de cada tres entitats. A continuació se situen el voluntariat assistencial, els serveis professionals gratuïts i la participació d'empresaris en els seus organismes de govern. Per últim, l' informe conclou que solament el 13% de les entitats estimen que els seus recursos creixeran a mitjà termini i preveuen que el creixement provindrà sobre tot de PYME i particulars.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article