Comença la campanya 'Tots som de casa / Igualada i la Conca d'Òdena per la convivència'

La iniciativa pretén desmuntar els tòpics que se senten i es diuen sobre la immigració


'No paguen impostos i són els causants de la crisi', 'Reben ajuts per obrir comerços i no els inspeccionen', 'Abusen dels serveis sanitaris i col·lapsen les urgències'... Aquests són alguns dels tòpics que sovint se senten sobre la immigració i que la campanya 'Tots som de casa' d'Òmnium Cultural-Anoia pretén desmuntar. Per tal de fomentar la cohesió social entre els ciutadans de la Conca d'Òdena es distribuirà el llibret a totes les llars de la zona.

Si bé la iniciativa sí que és d'Òmnium Cultural-Anoia, els diferents agents de la societat civil d'Igualada i la Conca són els encarregat sde rebatre cadascun dels tòpics. Per això es compta amb l'opinió i els arguments del president de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), Ramon Felip, del mossèn de Santa Margarida de Montbui, Josep Maria Pujol, de la directora de l'escola García Lorca, Montserrat Oliva, i del professor d'Economia a l'Institut Químic de Sarrià (IQS) Antoni Olivé. També s'han sumat a la iniciativa la responsable de la Unitat d'Atenció al Ciutadà del Conscorci Sanitari de l'Anoia, Montserrat Vidal; el secretari general de CCOO-Anoia, Severiano Duran; el secretari general d'UGT Anoia-Pendès-Garraf, Francesc Rica, i la directora de la Fundació Sociocultural Atlas, Sílvia Romeu.

Igualada i el conjunt de municipis que conformen la Conca d'Òdena és una de les zones de Catalunya amb una taxa d'atur més elevada. En d'altres punts d'Europa amb índexs de desocupació similars, aquest fet sovint s'ha traduït en un auge de moviments que posen l'accent en la diferència i en la confrontació entre els ciutadans que conviuen en un mateix territori. A Catalunya, com a país d'acollida que és, s'hi troben persones amb diferents orígens geogràfics, culturals i socials, que parlen llengües diferents i amb costums diferents. A casa nostra, tanmateix, tenim la voluntat de fer d'aquesta ciutat i d'aquest país la casa de tothom, i que tothom contribueixi a bastir un futur comú, s'explica des del web d'Òmnium.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article