Lleida, àvida de conèixer alternatives basades en la banca ètica

Tàrrega, Balaguer, Alcarràs, Fulleda, Mollerussa i la Pobla de Segur són les següents a acollir la festa


La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica va donar a conéixer diferents possibilitats per caminar cap a una societat més justa. Segons s'informa al web de la Coordinadora d'ONGD Lleida, l'interès mostrat pels centenars de persones que van assistir a la festa va trobar respostes en veus com la de Peru Sasia, director de Fiare Banca Ètica i Ciutadana, va posar sobre la taula les perversitats de la banca convencional en invertir els diners amb projectes d'alta rendibilitat econòmica però de nul·la rendibilitat social i ambiental.

Reflexionant sobre la Banca Ètica va començar la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a Lleida, el passat 14 de maig. Una cinquantena de persones van omplir el pati de l'IEI per conèixer els plantejaments de Fiare i del director d'aquest projecte, en Peru Sasia, qui va presentar la Banca Ètica com una alternativa que assegura la transparència i l'ètica, que opta per aquells projectes que a més a més de rendibilitat econòmica, també reverteixen positivament en els aspectes socials i ambientals. Sasia va presentar el projecte Fiare Banca Ètica i Ciutadana, com una iniciativa estatal, que està engegant amb força i que aquest any s'ha afiançat a Lleida amb la creació d'un grup local.

Música, jocs i reflexió omplen el matí

El concert d'Overdrive de l'escola de música l'Intèrpret, la lectura del manifest a càrrec de Mariví Chacón, i l'animació infantil de Festuc Teatre, van acompanyar un assolellat matí de reflexió, en què una onzena d'entitats lleidatanes van sortir al carrer. A través d'una gimcana van donar a conèixer el treball de les seues entitats pel Comerç Just i la Banca Ètica.

Bona resposta ciutadana malgrat que el temps va fer la guitza durant la tarda

Malgrat el vent, els núvols i algunes que altres gotes de pluja, la tarda va ser d'allò més concorreguda. Els crepes de l'associació de consumidors lo Fato, el cafè gratuït d'Intermón-Oxfam, la campanya 'I qui rescata a la societat?' de la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida, la ludoteca infantil del CEIP Creu del Batlle, les proves de la Gimcana de SED, les revistes i llibres del CDOCS i l'OCiS de la UdL, i els projectes de Garrigues Cooperació Internacional, no van deixar indiferents als vianants. Més de mig centenar de persones van gaudir d''El Temple d'Agni', una obra de teatre per reflexionar sobre el turisme responsable.

L'amenaça de pluja no va deixar que la Festa gaudís plenament del Rap-soul-band The Crossfathers. La música d'aquesta formació lleidatana va tancar una jornada reivindicativa en què vam aprofundir en la necessitat de caminar cap a una societat més justa i solidària i les maneres per fer-ho.

17 localitats lleidatanes bolcades pel Comerç Just i la Banca Ètica

El mateix dissabte 14 de maig, Almenar i Àger van celebrar la Festa del comerç just i la banca ètica. El cap de setmana que ve (21 de maig) Tàrrega s'afegirà a la festa, mentre que Balaguer la portarà a terme del 27 de maig al 3 de juny. Fulleda celebrarà la festa el 29 de maig, Alcarràs i Mollerussa el 4 de juny i la Pobla de Segur posarà el punt final el 18 i 19 de juny.

El baròmetre de les finances ètiques mostra una bona tendència

L'Observatori de les Finances Ètiques elabora anualment el Baròmetre de les Finances Ètiques. Una eina d'anàlisi que permet fer una radiografia de com està el sector financer ètic, sobretot pel que fa a volums, quotes de mercat i evolució.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article