Una de cada tres llars en situació de pobresa són famílies monoparentals

Un 44,8% dels domicilis barcelonins que reben aquestes ajudes tenen tots els adults a l'atur


Una de cada tres llars en situació de pobresa són famílies monoparentals (pdf)

Amb l'ajuda de més d'un centenar d'entitats socials, des del 2007 el programa CaixaProinfànca ha atès 44.460 infants menors de 16 anys en risc o situació d'exclusió. Les ajudes, per valor de 34,9 milions d'euros, han arribat a 26.717 famílies de Barcelona. La inversió global, de 154 milions, també s'ha desplegat per Bilbao, Madrid, Màlaga, Mallorca, Múrcia, Sevilla, València, Saragossa i les Illes Canàries.

Un de cada quatre menors a Catalunya és pobre. Així ho detalla un estudi sobre l'impacte del programa d'atenció a la infància de l'Obra Social La Caixa en què un 44,8% de les llars barcelonines que reben aquestes ajudes tenen tots els adults a l'atur. La crisi econòmica ha fet evident la vulnerabilitat de moltes famílies fins al punt que en un 18,7% dels casos el cap de família és un aturat de llarga durada.

En la meitat de les situacions analitzades un dels tutors del menor treballava de forma irregular o tenia un ofici d'exclusió. Altres dades que es desprenen de l'estudi és que una de cada tres famílies ateses és monoparental amb un sol adult amb fills al seu càrrec que en la majoria dels casos és la mare. Les famílies nombroses representen un 39,2% de les llars beneficiàries dels ajuts.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article