Nou triomf mèdic: un paraplègic aconsegueix estar-se dret i caminar

El nord-americà aconsegueix moure les articulacions de forma conscient


Un nord-americà que va quedar paraplègic arran d'un accident de trànsit l'any 2006 ha aconseguit aixecar-se i caminar gràcies a una combinació pionera d'estímul epidoral i entrenament. Es tracta de Rob Summers i l'èxit és fruit d'una investigació del Kentucky Spinal Cord Research Center de la Universitat de Louisville i de la Universitat de California, ambdues als EUA.

Ara, Summers es pot aguantar dret uns quants minuts i amb l'ajuda d'altres persones és capaç de caminar sobre una cinta i moure de manera voluntàries la cintura, els genolls, els turmells i els dits dels peus. A més a més ha recuperat parcilament el funcionament del sseus òrgans sexuals i de la bufeta com a resultat d'un tractament que implica dos elements fonamentals: l'estimulació epidoral de la medul·la espinal i un intens programa d'entrenament físic.

Els investigadors van basar el seu projecte en l'estimulació elèctrica epidoral continua i directa de la part inferior de la medul·la espinal del pacient, simulant els senyals que el cervell transmet en condicions normals per a iniciar un moviment. D'altra banda també s'han hagut de 'reeducar' les xarxes neurològiques de la medul·la de Summers per a produir el moviment muscular necessari per aixecar-se i fer algunes passes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article