El nou In-TIC facilita l'ús de la tecnologia

Adapta mòbils i ordinadors a les necessitats de persones amb discapacitat


Un nou avenç en el món de la tecnologia el trobem amb les In-TIC (Integració de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions en els col·lectius de persones amb discapacitat), un sistema d'accés simplificat a la tecnologia que permet crear entorns personalitzats per a un accés simplificat a l'ordinador i al mòbil gràcies a que l'usuari configura aquelles aplicacions que prefereix.

Aquesta és una iniciativa que pretén utilitzar la tecnologia en benefici de les persones amb diversitat funcional i en especial aquelles amb dificultats de comunicació. En aquest cas, consisteix en una aplicació gratuïta que té com a objectiu proveir l'accessibilitat i l'usabilitat de les TIC independentment de les necessitats i capacitats físiques, psíquiques o sensorials d'aquests col·lectius.

Les característiques de personalització, accés a l'ordinador i comunicador per a ordinador i telèfons mòbils, juntament amb la seva distribució gratuïta, fan de In-TIC un programa únic ja que no hi ha cap aplicació d'aquestes característiques a disposició dels col·lectius de persones amb discapacitat. De fet, aquelles persones que no han adquirit el llenguatge oral o tinguin dificultats en el desenvolupament de l'habilitat lectoescriptora poden utilitzar l'In-TIC com a comunicador.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article