SOS Racisme i la Taula d'Entitats mostren la seva 'consternació' per l'avenç de la PxC i el PP

Ho consideren un 'fracàs' com a societat i alerat que la cohesió social del país està en risc


SOS Racisme ha expressat 'consternació' per l'avenç de Plataforma per Catalunya (PxC) i del Partit Popular (PP) i ho ha considerat com un "fracàs" com a societat. Davant dels resultats obtinguts aquest 22M, l'organització ha alertat del risc que es desenvolupin polítiques racistes, de restriccions de drets i llibertats dels ciutadans i s'acabi produint un retrocés i un deteriorament de l'Estat de dret.

Sobre el PP, ha considerat que han aconseguit augmentar la seva força "traient rèdit de la situació de desesperació social" i l'ha acusat de "no tenir cap ètica" i utilitzar Catalunya com el seu "laboratori particular de pràctiques racistes". Al mateix temps els ha recordat que "els vots no donen legitimitat al joc brut, irresponsable, mentider i oportunista" i ha afegit el seu rebuig a que un partit "postfranquista" com PxC hagi augmentat la seva presència a les institucions democràtiques del país.

La Taula d'entitats del Tercer Sector coincideix en l'alerta


La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya vol denunciar que l’entrada d’alguns partits polítics catalans amb un discurs racista i xenòfob als nous ajuntaments pot posar en perill la cohesió social. La seva presidenta, Àngels Guiteras, denúncia que les formacions polítiques que han utilitzat i utilitzen un discurs xenòfob poden provocar una fractura social dins l’estat del benestar provocant situacions de clara discriminació en alguns sectors de la ciutadania.

Per la seva banda, Javier Bonomi, vocal de la Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector i president de la Federació d’entitats Llatinoamericanes de Catalunya (FEDELATINA) sosté que cal potenciar el Pacte Nacional per la Immigració i el desenvolupament de la Llei d’Acollida per tal de garantir la cohesió social i la convivència als pobles i ciutats del nostre país.

Durant la passada campanya electoral, la Taula del Tercer Sector va presentar el document ‘Pobles i ciutats sense pobresa ni exclusions’, on es recollien 42 propostes adreçades als partits polítics i on s’insistia en la necessitat de vetllar per fer sostenible l’estat del benestar que implica, entre d’altres, el reconeixement dels drets socials de les persones nouvingudes al nostre país.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article