La plataforma 'Ni un pas enrere' denuncia que Mas ha refusat reunir-se amb ells

Demanen als partits que no utilitzin les seves reclamacions per fer enfrontaments polítics


La plataforma 'Ni un pas enrere', formada per entitats socials, ha denunciat que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha refusat reunir-se amb ells. Segons han explicat els representants de la plataforma, van fer una petició tant a Mas com al conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, i la resposta del gabinet del president ha estat que Mas ja s'havia reunit amb la Taula d'Entitats del Tercer Sector. El president del Col·legi d'Educadors Socials, Pepín de la Rosa, ha avisat que tornaran a demanar la reunió en considerar que "el col·lectiu és més ampli que la Taula". La portaveu de CiU a la Comissió de Benestar, Anna Figueres, s'ha mostrat convençuda que la trobada es farà "en breu"

En comissió parlamentària, la plataforma s'ha presentat després de fer-ho públicament el 12 d'abril. Dins d'aquest moviment hi és la Federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), la presidenta de la qual, Teresa Crespo, és la presidenta del Consell Assessor de Polítiques Socials del Govern.

La membre de la junta directiva d'ECAS Sònia Fuertes, el president de la Federació d'ONG per al Desenvolupament, Francesc Mateu, i De la Rosa han explicat que han impulsat el moviment per alertat el Govern que no acceptaran retallades en l'àmbit social i han demanat que, per contra, el que cal són més polítiques socials i més recursos ja que les demandes estan augmentat com a conseqüència de la crisi. "No podem donar el mateixos serveis i mantenir la qualitat amb menys recursos", ha alertat Fuertes.

Demanen que no es faci una utilització política

Després de la seva intervenció, s'han succeït els torns de paraula dels portaveu dels diferents grups parlamentaris, una ronda d'intervencions centrada en els retrets entre uns i altres. Davant d'això, Mateu ha assegurat que el manifest i la seva acció no va en contra ni del Govern actual ni de l'anterior i ha demanat "que no facin una lluita de partits".

Ha reivindicat als polítics que pensin "en les persones que hi ha darrera" d'ells i en les veritables necessitats de la població.

Abans d'això, els membres del tripartit han acusat el Govern de CiU de fer retallades en tots els àmbits socials i han considerat que hi ha altres vies per afrontar la situació econòmica actual. Per la seva part, Figueres (CiU) ha defensat que els ajustos que s'han d'aplicar ara són conseqüència de la situació econòmica que es van trobar en arribar al Govern.

Ha defensat també que algunes de les suposades retallades són "rumurologia" i ha dit que no serà fins el 31 de maig, dia en que el Govern ha dit que aprovarà els pressupostos, quan es coneixerà la realitat. En tot cas, Figueres ha assegurat que CiU, com a impulsora de l'Estat del Benestar, el defensa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article