'Ni un pas enrere!' com a declaració institucional del Parlament

ICV, ERC i PSC proposaran que el manifest adquireixi aquesta categoria


La campanya a favor dels drets de ciutadania i el sistema de serveis socials de responsabilitat pública que, amb el lema 'Ni un pas enrere! Invertim en futur' es va presentar públicament el passat 12 d'abril, ha comparegut aquesta tarda a la Comissió de Benestar, Família i Immigració del Parlament de Catalunya. El diputat d'ICV Jordi Miralles va proposar de convertir aquest manifest fundacional en declaració institucional de la cambra catalana. PSC i ERC, al seu torn, han donat suport a la iniciativa que s'ha vist amb bons ulls des de la plataforma.

Un cop exposats els motius i les propostes dels diversos col·lectius que formen la plataforma –24 organitzacions socials que representen el sector de l'atenció a les persones, la classe treballadora i nombrosos professionals vinculats als serveis socials–, s'han plantejat diverses vies per donar continuïtat a la iniciativa. La de convertir-la en declaració institucional del Parlament seria una aposta clara per la inversió social i per un model de societat que prioritzi l'atenció a les persones.

A més, la plataforma 'Ni un pas enrere! Invertim en futur' ha estat convidada a assistir al proper Ple del Parlament, en què es votarà la reducció de l'impost de successions, i a comparèixer un cop l'any a la comissió que avui l'ha rebut, per tal de fer seguiment de les demandes i mesures proposades durant la sessió d'avui. Els representants de les cinc forces polítiques que han intervingut en el torn de preguntes –a més dels mencionats, ho han fet Marisa Xandri (PP) i Anna Figueras (CiU)– han aplaudit la iniciativa com a exemple de participació activa de la societat civil i s'han mostrat obertes al diàleg amb els impulsors de la declaració.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article