L'OCDE vol usar la col·laboració ciutadana per a mesurar el benestar del planeta

Ara hi participen 34 països i està previst ampliar-ho a les grans emergents


L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha presentat un nou índex per a mesurar la qualitat de vida de les persones i comparar-la per països a partir de l'ordenació personalitzada de les prioritats de cada individu. 'L'índex per a una vida millor' es basa en onze paràmetres que l'OCDE considera que reflecteixen el 'benestar' però vol que sigui cadascú el que decideixi quins han de tenir un pes relatiu més o menys gran per a calcular la nota d'un país i comqueda en relació amb la resta.

Els ingressos, l'habitatge, l'ocupació, les relacions socials, l'educació, el medi ambient, la salut, la satisfacció, la seguretat i la conciliació entre la vida laboral i la vida privada són els paràmetres a ordenar. De moment aquest indicador cobreix 34 països de l'OCDE tot i que està previst ampliar-lo a les grans emergents com Brasil, Xina, Índia, Indonèsia, Rússia i Sud-àfrica.

Algunes dades que s'extreuen de l'anàlisi individual és que, per ingressos, el millor país és Luxemburg i el pitjor és Xile, en temes d'habitatge, els millors són Canadà i Turquia, per ocupació Noruega i Espanya, en relacions socials Islàndia i Turquía, en educació Finlàndia i Mèxim, en medi ambient Suècia com a millor i Xile com a pitjor, en governabilitat Austràlia i Israel, en salut Suècia i Eslovàquia, en satisfacció Dinamarca i Hongria, en seguretat Japó i Mèxic i en conciliació de la vida privada Dinamarca i Turquia.

El análisis individual de los indicadores permite observar que el mejor país por los ingresos es Luxemburgo y el peor Chile; en la vivienda los extremos están en Canadá y Turquía; en el empleo Noruega y España; en relaciones sociales Islandia y Turquía; en educación Finlandia y México; En medio ambiente Suecia figura en primer lugar y Chile es el último de la fila; en gobernanza Australia e Israel; en salud Suecia y Eslovaquia; en satisfacción Dinamarca y Hungría; en seguridad Japón y México; en conciliación de la vida privada Dinamarca y Turquía.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article