El Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars del Govern es reuneix amb Mas

Serà la primera trobada de la legislatura


El Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars creat el passat 8 de febrer es reunirà aquest dijous per primera vegada amb el Govern al Palau de la Generalitat. Teresa Crespo, presidenta de la federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), presideix el grup d'experts, del qual en formen part quatre professionals més d'organitzacions membres d'ECAS: Salvador Busquets, director d'Arrels Fundació; Francesc Estellés, de les Plataformes d'Educació Social dels Salesians; Àngels Guiteras, gerent de l'Associació Benestar i Desenvolupament (ABD); i Xavier Puig, director del Centre d'Estudis i Projectes Socials.

El coneixement del tercer sector social i de l'àmbit de l'atenció directa l'aportaran també, entre altres, Ismael Palacín, artífex d'ECAS en representació del Casal dels Infants del Raval, del qual en va ser director tècnic fins que es va incorporar a la Fundació Jaume Bofill com a director; Anna Collado. gerent d'ECOM; Teresa Palahí, vicepresidenta de l'ONCE; Enric Morist, director de Coordinador Creu Roja Catalunya; Mª Dulce Fontanals, directora de la Fundació SAR; i Francesc Vilà, director sociosanitari de la Fundació Cassià Just.

A més, el Consell compta amb diversos professionals de l'àmbit acadèmic, com ara Joan Subirats (UAB); Anna Cabré, directora del Centre d'Estudis Demogràfics; Antoni Vilà (UdG); Josefina Fernández (UB); Teresa Montagut (UB); Mercè Pérez (UAB); Ricard Zapata-Barrero (UPF) i Carme Borbonès (URV), que ocupa la secretaria d'aquest nou òrgan col·legiat. Completen el comitè d'experts Pedro María Cano (Sanitas) i Mercè Janer, formadora i assessora.

Els 20 membres del Consell –que cobreixen diversos àmbits vinculats a les polítiques socials: pobresa, salut, immigració, dependència, infància, gent gran, toxicomanies, etc.— es trobaran a dos quarts de cinc de dijous a la tarda amb una representació del Govern composada pel president, Artur Mas, el Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, el Secretari General i Portaveu, Francesc Homs i el Director General de Coordinació Interdepartamental, Jordi Baiget.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article