El conseller Josep Lluís Cleries inaugura la 13a edició de FiraGran

També s'han repartit els Premis FiraGran que reconeixen la trajectòria professional d'associacions i de persones grans actives en diversos àmbits


El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha inaugurat aquest dijous al matí la 13a edició de FiraGran, el saló de la gent gran de Catalunya i ha destacat "la important trajectòria de dedicació a les persones grans des d'una fira que vol dinamitzar el sector". Es preveu que unes 120.000 persones visitin la fira, que té lloc a la Farga de l'Hospitalet fins diumenge vinent. L'edició d'enguany presenta la formació de la gent gran i la seva imatge als mitjans com a temes principals.

A l'acte inaugural, han acompanyat el conseller l'alcaldessa en funcions de la ciutat, Núria Marín; la presidenta delegada en funcions de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Montserrat Ballarín, i el director de FiraGran, Juli Simón.
 
El Departament de Benestar Social i Família és una de les institucions públiques de referència a la fira i hi és present amb un estand propi. En aquest espai es pot sol·licitar informació i assessorament sobre casals de gent gran i d'altres equipaments cívics, el programa de la medalla centenària, el Consell de la Gent Gran de Catalunya, serveis de centre de dia assistit o residències per a gent gran.
 
Els visitants també podran participar en prop de 400 activitats que tindran lloc en diversos espais temàtics: nutrició i alimentació, noves tecnologies, salut, serveis socials, consum... i també fora del recinte, com ara caminades pels parcs de Can Serra i Can Boixaderes. El conseller Cleries ha afirmat que FiraGran "és un lloc on volem que les persones grans se sentin protagonistes". Segons el conseller de Benestar Social i Família, "és un error pensar que la gent gran és una classe passiva. En aquesta fira es donen a conèixer moltes oportunitats per a les persones grans. Només quan es comet l'error de pensar que ja s'ha fet tot a la vida es comença a envellir".

El conseller Cleries ha expressat el seu agraïment al Consell de la Gent Gran "perquè canalitzen les enriquidores experiències d'aquestes persones" i ha aprofitat també per fer una crida a "reconèixer que els valors de la gent gran, lluny d'estar passats de moda, ens serveixen per construir el futur i animo la gent gran a predicar aquests valors".
 
XII Premis FiraGran
 
Després de la inauguració i de visitar el recinte, el conseller Cleries ha presidit el lliurament dels Premis FiraGran. Aquests guardons tenen per objectiu reconèixer la trajectòria professional d'associacions i de persones grans actives en diversos àmbits.
 
En l'edició d'enguany han estat premiats:
 
Isabel-Clara Simó ha rebut el Premi FiraGran en l'àmbit cultural per la seva reconeguda trajectòria en el món de la literatura catalana.
Eduard Kucharski ha rebut el premi amb Premi FiraGran en l'àmbit esportiu per la seva activitat en el bàsquet català.
Eduard Punset ha estat guardonat amb el Premi FiraGran en l'àmbit professional per la seva tasca de divulgació científica.
Teresa Rossell ha rebut el Premi FiraGran en l'àmbit cívic i social per la seva reconeguda carrera en el món del treball social.
Associació Avismón Catalunya ha rebut el Premi FiraGran en l'àmbit cívic i social per la seva aportació en el món de l'ajuda i el suport a la gent gran del nostre país.
El programa Universitat de l'Experiència de la UB ha rebut el Premi FiraGran de l'organització.

El secretari de Família, Ramon Terrassa, i el director de FiraGran, Juli Simón, han acompanyat el conseller en l'entrega dels guardons.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article