La Creu Roja reparteix més de 4.000 lots amb productes de suport per a la gent gran

Durant els propers 8 mesos, un total de 501 persones grans rebran els lots de productes de suport personal amb periodicitat mensual


La Creu Roja repartirà prop de 4.000 lots amb productes de suport personal a persones grans en situació de vulnerabilitat durant els propers 8 mesos. D’aquesta manera, l’entitat vol alleugerir, de forma puntual, les dificultats socioeconòmiques d’aquestes persones, que també s’han vist agreujades arran de la crisi.

Aquest iniciativa s’emmarca en el programa VBellesa Activa, que la Creu Roja desenvolupa a la demarcació de Barcelona per tal de promoure l’autonomia i la independència de les persones grans, així com per ajudar a cobrir les seves necessitats. Mitjançant el repartiment dels productes de suport personal i del conjunt del programa, la institució humanitària també vol donar una resposta integral i integrada a les necessitats de la persones grans, complementant els seus propis serveis amb els que ofereix l’administració. El programa està finançat pel Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, a través del 0,7% de l’IRPF per a altres fins d’interès social.
 
Els lots de productes de suport personal contenen productes alimentaris i higiènics, entre els quals figuren els següents: sucre, llet en pols, galetes, llegums, arròs, llaunes de tonyina, mongetes verdes, pasta, sobres de sopa, gelatina, ampolles oli d’oliva, gel, crema corporal o pasta de dents.
 
Els productes de suport estan emmagatzemats a la plataforma logística humanitària, amb què compta l’entitat a la comarca de l’Anoia. Des d’aquí, s’han començat a distribuir el mes de maig, en una primera fase, 2.004 lots entre les 28 assemblees locals i comarcals de la Creu Roja que els repartiran directament entre els beneficiaris durant els propers 4 mesos. En una segona fase, que es desenvoluparà durant els 4 mesos següents, se’n distribuirà l’altra meitat. En total, fins a 501 persones grans rebran productes de suport mensualment d’aquí a finals d’any.
 
El repartiment dels productes de suport personal a domicili va a càrrec del voluntariat de proximitat dels programes d’atenció a gent gran de les diferent assemblees locals i comarcals. A més de distribuir els lots, el voluntariat ajuda a ordenar i guardar els productes, dona suport en d’altres tasques quotidianes de la llar i aprofita la visita per detectar altres possibles necessitats de les persones usuàries.
 
Abans del repartiment de lots de productes de suport personal, la Creu Roja ja va distribuir 300 kits amb més de 4.000 kg d’aliments a persones grans en situació vulnerable entre desembre de 2010 i març de 2011, amb el suport de la Diputació de Barcelona.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article