Arriba a Lleida un camp de treball per millorar l'habitabilitat dels pisos del Casc Antic

Hi participaran 24 joves d'entre 14 i 17 anys d'arreu del país


Fa més de 15 anys ja va començar al Barri Gòtic de Barcelona aquest projecte que pretén generar una actitud crítica als i les joves participants davant les condicions de vida de molta gent que viu en els barris més degradats i marginats de les nostres ciutats i pobles. Així, la implicació dels participants en la millora de les condicions d'habitabilitat dels pisos del Casc Antic de Lleida i a partir del contacte, l'intercanvi i la convivència amb els seus inquilins, furgaran en el sistema socioeconòmic que en el què vivim i analitzaran les causes del que anomenem 'quart món'.

Al llarg de 13 dies, els 24 participants del camp treballaran en pisos en males condicions d'habilitabilitat, realitzant tasques bàsiques de manteniment, pintura, retirada de mobles vells, etc. Alhora, convivint amb els inquilins dels habitatges, podran conèixer de primera mà la seva situació. També es duran a terme sessions formatives en temes d'exclusió social i desigualtats. Tot, perquè els participants puguin conèixer una altra cara de la ciutat.

Un projecte històric de la FEJC

Aquest projecte té una llarga trajectòria de més de 15 anys a la ciutat de Barcelona, amb el títol 'Coopera amb Barcelona'. És una de les activitats estrelles de la campanya EstiuJove, que organitza cada estiu la Fundació Escolta Josep Carol i que es caracteritza per combinar el lleure amb la implicació social. A l'edició de Barcelona hi participen joves majors d'edat d'arreu del món. La novetat de l'edició de Lleida d'aquest 2011 és que els joves que hi participaran tindran entre 14 i 17 anys i vindran d'arreu de Catalunya.

L'Alosa, l'escoltisme laic a Lleida

La Fundació Escolta Josep Carol compta amb el suport de l'Agrupament Escolta Alosa de Lleida, membre de l'associació Escoltes Catalans. L'Alosa participarà activament al projecte, oferint la seva experiència en la transformació social de l'entorn mitjançant l'educació no formal. L'agrupament treballa els valors de l'escoltisme laic català a Lleida des de fa 31 anys.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Eva
1.

a quina pagina ens tenim que connectar per parlar amb ells/elles??

  • 0
  • 0

Comenta aquest article