'(dis)capacitat. Experiències amb veu pròpia'

Persones amb discapacitat intel·lectual i famílies parlen sobre lleure, treball, habitatge i família


El passat 4 de juny, en motiu del seu 10è aniversari, Fundació Estany va organitzar una jornada sobre la discapacitat intel·lectual. Va ser una experiència innovadora pel fet que les persones amb discapacitat intel·lectual i les famílies van ser els ponents de les diferents taules sobre lleure, treball, habitatge i família i això els va fer protagonistes de la jornada.

La xerrada 'Empoderament i autogestors' a càrrec de Susanna Verd, coordinadora tècnica de DINCAT, va encetar la jornada que tenia per objectiu crear un espai de participació on tothom es pogués expressar i ser escoltat, siguessin quines siguessin les seves característiques. Fundació Estany creu en les persones i defensa que, amb alguns suports i tractades amb respecte i sense infantilitzacions, les persones amb discapacitat poden, i tenen el dret, de viure com la resta de la població. Les persones que van parlar van donar una lliçó als assistents evidenciant que tenen moltes coses a dir i pocs espais on fer-ho.

La jornada es va realitzar al Museu Darder de Banyoles i van assistir-hi un centenar de persones. Paral·lelament, també es va oferir un servei de cangur per aquelles famílies que ho requeríssin. Per a l'organització d'aquesta jornada Fundació Estany va comptar amb la participació de diferents entitats de Catalunya: DINCAT, Associació El Dofí (Vilatenim), ASSA (Barcelona), COIET (Banyoles), Tramuntana (Palafrugell), Fundació ASTRES (Girona), Fundació MAP (Ripoll), Fundació Ramon Noguera (Girona), Fundació tutelar de les comarques gironines (Girona) i La Tutela (Girona).
Des de Fundació Estany es valora molt positivament aquesta iniciativa, tant pel que fa a la participació com per les persones que van realitar les ponències. Vist l'èxit d'aquesta jornada, des de Fundació Estany es planteja consolidar aquest espai de participació com un mitjà per reivindicar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article