El Departament amplia el programa 'L'estiu és teu!' per adaptar-se al nou calendari escolar

Ofereix 320 noves places d'estades d'idiomes i multiesportives fins el 10 de setembre


El Departament de Benestar Social i Família ha ampliat l'oferta del programa 'L'estiu és teu!', que ofereix estades per a infants i joves de 5 a 16 anys als albergs de la Generalitat, fins el dissabte 10 de setembre. D'aquesta manera, el programa s'ajusta al nou calendari escolar anunciat la setmana passada pel Departament d'Ensenyament, que fixa l'inici del curs 2011-2012 pel dilluns 12 de setembre.

Si bé, en un inici, el programa oferia un total de 12.708 places en torns repartits entre el 2 de juliol i el 4 de setembre, amb aquesta ampliació s'afegiran a l'oferta un total de 320 noves places repartides en vuit nous torns, que acabaran tots el 10 de setembre.
 
Més de 13.000 places
 
El programa 'L'estiu és teu!', que arriba enguany a la seva dissetena edició, ofereix estades de diferents modalitats: idiomes, esportives, multiesportives, combinat de multiesportives i idiomes, música, enginy, teatre, circ i veu.
 
El nombre total de places ofertades –incloses les 320 noves- serà enguany el més alt de la història del programa, amb un total de 13.028. Això significa un augment de 3.781 de places respecte de la participació en l'edició passada, un increment del 40%. Aquest creixement ve impulsat, sobretot, pel reforçament de l'oferta en les estades que inclouen ensenyament d'idiomes (anglès, francès o alemany), que aquest 2011 han augmentat en 1.996 places.
 
Pel que fa al cost de les estades, les famílies nombroses, acollidores i monoparentals que obtinguin plaça pels seus fills gaudiran d'una reducció del 10% en el preu. Aquests ajuts s'emmarquen en les polítiques de suport a la família i, alhora, intensifiquen encara més l'orientació al servei de la ciutadania dels albergs gestionats per l'Agència Catalana de la Joventut. L'any passat es van beneficiar de les reduccions a famílies nombroses, monoparentals i acollidores un total de 1.591 nois i noies, el 17% del total dels participants.
 
Noves modalitats i nous albergs
 
El programa incorpora dues novetats principals: estades de música i cant modern i estades de música i dansa moderna, dirigides a participants d'entre 8 i 16 anys. Aquestes modalitats s'afegeixen a les estades musicals ja existents, entre les quals s'aprofundeix en el domini d'un total de 22 instruments.
 
Pel que fa a les estades de veu, l'edat per poder-hi participar també s'amplia fins als 16 anys (fins ara el límit eren 12 anys).
 
Una altra de les novetats destacades és la possibiltiat d'escollir estades de 10 dies en les modalitats d'idiomes i en les que combinen idiomes i esports. Fins ara, aquestes modalitats només oferien estades de 14 dies, possibilitat que continua enguany. D'aquesta manera, es dóna resposta a les diferents preferències i necessitats de les famílies i dels participants, expressades a través d'enquestes.
 
'L'estiu és teu!' també incorpora aquest 2011 dues noves instal·lacions: l'alberg Escola de Piragüisme de Sort (Pallars Sobirà), que acollirà estades multiesportives, i l'alberg Josep Maria Batista i Roca del Masnou (Maresme), on es faran estades d'idiomes. El programa es desenvolupa a un total de 28 albergs de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya.
 
La seguretat, un aspecte capital del programa, també incorpora millores en l'edició d'enguany. En aquesta línia, s'ha editat el 'Manual de Procediments de la Seguretat Integral per a Activitats', que documenta i estructura el tractament de la seguretat de totes les estades de 'L'estiu és teu!'. L'elaboració d'aquest manual ha estat obra de diverses auditories realitzades en el lloc i en el moment de l'activitat en anteriors edicions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article