L'ICD convoca les subvencions per a les polítiques de dones del món local

A Catalunya 162 municipis i 39 consells comarcals tenen aquest tipus de plans plans


L'Institut Català de les Dones (ICD) ha publicat una convocatòria de subvencions adreçada a donar suport als municipis i consells comarcals per a l'elaboració, la implementació i el desenvolupament de polítiques de dones. A Catalunya hi ha 162 municipis i 39 consells comarcals amb plans de polítiques de dones. L'àrea d'influència de les seves actuacions en favor de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes arriba a més de 900 municipis.

Són objectes de subvenció:
· Disseny i elaboració d'un pla de polítiques de dones.
· Implementació de projectes que incorporin la perspectiva de gènere i de les dones:
· Projecte de commemoració de diades significatives: 8 de març i 25 de novembre.
· Programació anual d'activitats adreçades a les dones.
· Elaboració de materials i/o accions de sensibilització.
· Programes formatius de diferents formats adreçats a les dones.
· Projectes de recerca vinculats amb les dones del territori.
· Programa d'incorporació del treball transversal i de la perspectiva de gènere al si de l'organització municipal o supramunicipal.

El termini de presentació de sol·licituds és del 7 de juny al 6 de juliol de 2011. La convocatòria i les bases es poden trobar al web de l'Institut Català de les Dones.
 
Per altra banda, és una prioritat per al Govern continuar amb el sosteniment dels Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) municipals o comarcals i consolidar la xarxa d'espais de referència que atenen les demandes de les dones. És en aquest sentit que l'ICD també ofereix suport als SIAD, tal com estableix la Llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista, a través de contractes programa. Els SIAD garanteixen i faciliten l'atenció de proximitat i realitzen prevenció i sensibilització de les situacions de violència masclista.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article