I Jornada de Benestar a la Feina 'Potenciant les persones, potenciem les empreses'

El Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya va acollir divendres passat la trobada


La Jornada, organitzada pel Grup de Treball de Benestar a la Feina de la Secció de Psicologia de les Organitzacions i del Treball (SPOT) del COPC, ha comptat amb la presència de professionals de la psicologia, els recursos humans i la consultoria, que han compartit amb els i les assistents la seva visió, coneixements i experiència relacionats amb el treball del benestar a la feina.

L'acte inaugural ha estat presidit per Ricard Cayuela, vicedegà del COPC, Carmen Santos, presidenta de la Secció de Psicologia de les Organitzacions i del Treball (SPOT), i Mati Segura, coordinadora del Grup de Treball de Benestar a la Feina.

Aquesta primera edició ha comptat amb la presència d'experts/es com la psicòloga Clotilde Nogareda, directora del Programa de Ergonomía y Psicosociología del Instituto Nacional de Seguridad e Higiene en el Trabajo (INSHT), que ha definit les aportacions de la psicologia en la prevenció de riscos laborals; amb Herminia Gomà, psicòloga fundadora i directora de l'Institut Gomà, que ha parlat del benestar en les organitzacions des del punt de vista del Coaching; També hi ha estat present el professor i consultor Albert Fornieles, que ha explicat detalladament el procés d'elaboració d'enquestes de clima.
 
A més de les conferències, s'han realitzat tres tallers simultanis dirigits pels/per les psicòlegs/òlogues Patrícia Martí, Soledad Calle i Daniel Borrell. Els tallers han abordat el benestar en les organitzacions des de la musicoteràpia com una forma d'ajuda per a retrobar l'equilibri personal, el mindfulness com a eina per a desenvolupar l'atenció conscient, i el desenvolupament professional centrat en l'autocura emocional.
 
Pere Ejarque, pedagog especialista en recursos humans amb experiència en els àmbits de la selecció de personal, ha centrat la seva ponència en la recol·locació o l'outplacement; i el psicòleg, psicoterapeuta i psicosociònom, Georges Escribano, director del Centre d'Entrenament per a Psicoterapeutes Eric Berne, ha parlat de la psicosocionomia, un model de desenvolupament personal i organitzacional.
 
La Jornada ha finalitzat amb l'acte de cloenda on s'ha celebrat l'èxit d'aquesta primera edició i la importància de la necessitat de treballar en un entorn laboral amb emocions positives necessàries per a fer de l'empresa un entorn més eficaç i eficient.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article