Barcelona inicia un pla pilot per oferir protectors solars a les escoles

La campanya consisteix en col·locar dispensadors de crema solar als centres educatius


El proper dijous 16 de juny l'Associació Espanyola Contra el Càncer (aecc)–Junta de Barcelona, amb la col·laboració de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i l'empresa Skeyndor, presentaran la Campanya Solar 2011 que té per objectiu la conscienciació en la protecció i prevenció solar entre els escolars de Barcelona.

La campanya forma part d'una experiència pilot que es dur a terme per primera vegada a 10 escoles de la ciutat de Barcelona en les quals s'han col·locat dispensadors de crema protectora solar protecció solar i elements informatius. La finalitat és conscienciar de la importància de protegir-se del sol, entre els alumnes que participen en els Casals d'Estiu d'aquestes escoles. A més a més també s'incidirà en la importància d'ampliar la prevenció i protecció de la pell durant tot l'any.
 
El càncer de pell a Catalunya
 
Al món, cada any es diagnostiquen més de 2.000.000 de casos nous i, segons dades del Pla Director d'Oncologia 2008, la incidència de Melanoma Maligne a Catalunya en homes va ser del 8,09 i, en dones de 11,28 per cada 100.000 habitants.  La mortalitat ha augmentat significativament a Catalunya en els darrers 20 anys, passant de 26 casos anuals als més de 100 els darrers anys. Es per això que el càncer de pell a Catalunya representa un problema creixent, amb un empitjorament previst per a les pròximes dècades si no s'adopten mesures de prevenció.
 
Conèixer  el nostre fototipus de pell, els índex de protecció solar més adients, conèixer les pigues i les taques del propi cos, saber les hores d'exposició solar, ensenyar als més petits a protegir-se del sol, entre d'altres, són alguns dels hàbits i recomanacions que ens ajudaran a tenir una pell sana i evitar en gran mesura el càncer de pell.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article