Més de mil milions de persones viuen a tot el món amb algun tipus de discapacitat

L'Informe mundial sobre la discapacitat de la OMS vol ajudar a crear unes polítiques socials adequades


Més de mil milions de persones viuen a tot el món amb algun tipus de discapacitat; d'elles, gairebé 200 milions experimenten dificultats considerables en el seu fucionament. En els propers anys, la discapacitat serà un motiu de preocupació encara més gran perquè la seva prevalència està augmentant. Això es deu a que la població està envellint i el risc de discapacitat és superior entre els adults més grans i també l'augment mundial de malalties cròniques com la diabetis, les malalties cardiovasculars, el càncer i els trastorns de salut mental.

L'Organització Mundial de la Salut i el Grup del Banc Mundial han produït conjuntament aquest Informe sobre la discapacitat, per a proporcionar dades destinades a la formulació de polítiques i programes innovadors que milloren les vides de les persones amb discapacitat i faciliten l'aplicació de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que va entrar en vigor el maig de 2008.

A tot el món, les persones amb discapacitat tenen pitjors resultats sanitaris, pitjors resultats acadèmics, una menor participació econòmica i unes taxes de pobresa més altes que les persones sense discapacitat. En part, això és conseqüència dels obstacles que dificulten l'accés de les persones amb discapacitat a serveis que molts de nosaltres considerem obvis, en particular la salut, l'educació, l'ocupació, el transport o la informació.

L'Informe mundial sobre la discapacitat reuneix la major quantitat d'informació disponible sobre la discapacitat amb la finalitat de millorar la vida de les persones amb la discapacitat. Ofereix als governs i a la societat civil una anàlisi exhaustiva de la importància de la discapacitat i de les respostes proporcionades, basat en les millors proves disponibles i recomana l'adopció de mesures d'abast nacional i internacional.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article