Tàrrega també se suma a la lluita contra els clixés entorn de la immigració

La campanya 'Desmuntant rumors' busca desmentir falsos tòpics socials


Desmuntant rumors' és el projecte que la capital de l'Urgell ha impulsat per sensibilitzar entorn el fenomen migratori i millorar la percepció que la societat té de les persones d'origen estranger, incidint de forma especial en l'alumnat dels centres de secundària. El material de difusió -lones que cobreixen edificis en obres, punts de llibre, posa-gots i falques a la ràdio local- explica, per exemple, que els immigrants no col·lapsen el sistema sanitari perquè “es tracta de població jove i amb pocs problemes de salut. Segons el Departament de Salut de la Generalitat, l'any 2006, el total de la despesa sanitària de la població estrangera representava el 4,3% del pressupost total, tot i que la població estrangera era quasi el 13% del total dels habitants de Catalunya”.

L'Oficina d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Tàrrega han desenvolupat la iniciativa, una part de la qual també consisteix en un concurs per alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Manuel de Pedrolo, l'Institut Alfons Costafreda, el Col·legi Sant Josep, l'Escola Pia i la Unitat d'Escolarització Compartida basat en la creació de murals que argumentessin la falsedat d'alguns estereotips socials. Les obres es poden veure exposades a la Sala Marsà de la Casa de Cultura de Tàrrega fins el dia 3 de juliol. Pel que fa a les lones, es poden veure a la Biblioteca Central Comarcal, l'Espai MerCAT, el Centre d'Entitats, la Residència Ca n'Aleix i la seu de Creu Roja Tàrrega.

Punts de llibre i posa-gots

Els mateixos arguments s'han plasmat també en punts de llibre i posa-gots. Aquest material s'ha distribuït entre llibreries, papereries, bars, restaurants i la Biblioteca. Paral·lelament s'ha editat el manual 'Desmuntant rumors' i s'emeten falques amb aquests missatges a través de l'emissora municipal Ràdio Tàrrega. El programa 'Desmuntant rumors' rep finançament del Ministeri de Treball, els Fons Europeus per a la Integració i el mateix Ajuntament de Tàrrega. Actualment, el 22,85% del cens de Tàrrega correspon a persones d'origen estranger.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article