Neix el Marketplace per a promoure la col·laboració en el món empresarial i el del voluntariat

S'emmarca dins els actes de l'Any Europeu del Voluntariat


La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza el primer Marketplace de Catalunya de cara al proper mes de novembre. Tal com expliquen a voluntariat.cat , l'acte servirà per commemorar l'Any Europeu del Voluntariat que se celebra aquest 2011 i té l'objectiu de promoure la col·laboració entre el món empresarial i el món del voluntariat, afavorint la posada en marxa de projectes conjunts entre empreses i entitats i creant l'espai idoni per al networking, és a dir, per establir una xarxa de contactes que que permeti posar en marxa nous projectes de col·laboració.

D'aquesta manera es persegueix un doble objectiu: d'una banda, promoure la Responsabilitat Social Corporativa –és a dir, la implicació empresarial a nivell social- i de l'altra afavorir que les entitats de voluntariat i les ONG en general depenguin cada vegada menys de les fonts de finançament públiques. No és una manera d'aconseguir finançament com a tal, ja que les empreses no donen els diners a l'entitat sinó que els ajuden a aconseguir els recursos necessaris per realitzar-lo.

El Marketplace 11/11/11 comptarà amb dos grans espais diferenciats:
· Una fira on s'exposaran projectes de col·laboració entre empreses i entitats que ja estan en marxa actualment. En aquesta fira hi haurà una cinquantena d'estands en total.
· Un espai d'intercanvi i networking. Aquest espai comptarà amb rondes de contactes de 3 minuts (Speednetworking), taules de trobada d'uns 15 minuts a 4 o 6 bandes i sales de reunions on les empreses i les entitats puguin parlar detingudament de possibles futures col·laboracions. A més, hi haurà un mur d'exposició on tant empreses com entitats podran donar-se a conèixer.

Pioners a Catalunya


La idea del Marketplace neix a Europa, concretament a Holanda, i d'allà s'ha anat extenent a diferents països, entre ells Espanya on Forética ha organitzat més d'una edició del seu Marketplace.

El gran valor afegit del Marketplace 11/11/11 és que es tracta del primer esdevenimnet d'aquestes característiques que s'organitza a Catalunya però també, i sobretot, que en aquest cas es tracta d'una iniciativa que neix del món de les entitats socials i no pas de l'empresa, com acostuma a ser habitual en les fires d'aquestes característiques.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article