La plataforma 'Ni un pas enrere!' es reuneix amb els partits per presentar esmenes als pressupostos 2011

Es vol consensuar un acord de mínims


Representants de la plataforma 'Ni un pas enrere! Invertim en futur' s'han reunit amb diputats i diputades de les principals forces polítiques al Parlament per vehicular una desena de propostes d'esmenes als pressupostos 2011 en matèria social. L'objectiu és consensuar un acord de mínims amb el Govern que incorpori les vuit esmenes plantejades, relacionades amb els ajuts a les famílies amb infants a càrrec, l'atenció a la dependència moderada, els ajuts a les persones amb discapacitat, la Renda Mínima d'Inserció, els ajuts al lloguer, la xarxa d'habitatges d'inclusió, les beques menjador i la cooperació al desenvolupament.

La plataforma manifesta la seva oposició a acceptar cap retallada que afecti en sentit negatiu l'atenció a les persones, tant si es tracta de repercussions econòmiques, com si es tracta de rebaixes qualitatives o de restriccions en l'accés als serveis i les prestacions de caràcter públic. En aquest sentit, 'Ni un pas enrere!' comparteix l'esperit d'altres mobilitzacions i accions ciutadanes que, des de diferents àmbits, s'estan duent a terme per frenar les retallades, com ara les manifestacions d'ahir, 19J, arreu del país.

Els contactes es van mantenir dimecres i dijous de la setmana passada amb CiU (Anna Figueras), PSC (Eva Granados), ICV-EUiA (Laura Massana) i ERC (Pere Bosch i Carme Capdevila); resta pendent la trobada amb el PPC. Per part de la plataforma NI UN PAS ENRERE! els interlocutors han estat: Pilar Díaz López (FCVS), Mª José Calvo (Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs), Pepín de la Rosa (CEESC), Belén Castan (TTSS), Jordi Gusi i Teresa Crespo (ambdós d'ECAS).

Els partits de l'oposició s'han compromès a recollir les esmenes plantejades i a continuar treballant conjuntament en l'anàlisi dels pressupostos i el seguiment de la seva implementació, i el PSC ha convidat la plataforma a assistir a la sessió de la Comissió de Benestar Social en què el Conseller explicarà els pressuposts. CiU, per la seva banda, traslladarà les preocupacions de NI UN PAS ENRERE! al Conseller Cleries, amb qui la plataforma ja ha demanat reunir-se. En els darrers dies s'ha sol·licitat també, per segona vegada, una reunió amb el President del Govern, Artur Mas.

A més, la plataforma analitzarà els efectes en l'àmbit social de l'anomenada ‘Llei òmnibus' de mesures fiscals i financeres per mirar de corregir les mesures que puguin alentir la construcció de l'Estat de Benestar. Davant les modificacions encaminades a dificultar l'accés a les prestacions i ajuts –per aconseguir així, indirectament, cert estalvi en inversió social—, es plantejaran alternatives que, en lloc de generar més pobresa i exclusió social, garanteixin el compliment dels drets de ciutadania reconeguts per llei.

Entre els signants de la declaració 'Ni un pas enrere! Invertim en futur' s'hi inclouen: Confederació d'Associacions Empresarials del Tercer Sector Social, Col·legi de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de Catalunya, Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Entitats Catalanes d'Acció Social, Col·legi d'Educadors i Educadores Socials de Catalunya, Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament, FEDAIA, Col·legi de Pedagogs de Catalunya, CCOO Catalunya, Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya, Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, UGT Catalunya, Consell de les Associacions de Barcelona, SICOM, Federació Catalana d'ONG pels Drets Humans, Federació Catalana d'ONG per la Pau, ECOM, Fundació Catalana del Voluntariat Social, Plataforma Drogològica, Moviment Laic i Progressista, Assemblea de Treballadores i Treballadors de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament...

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article