El Departament revisarà el desplegament de la Llei de l'accés a l'entorn de les persones acompanyades de gossos d'assistència

Cleries ha visitat el centre d'ensinistrament de gossos pigall de la Fundación ONCE del Perro Guía, a Boadilla del Monte


El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, acompanyat de la directora general de l'ICASS, Carmela Fortuny, i el delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Xavier Grau, ha visitat aquest dilluns l'Escola d'ensinistrament de gossos pigall de la Fundación ONCE del Perro Guía a Boadilla del Monte (Madrid). Aquest centre entrena anualment més d'un centenar de gossos que seran adjudicats a persones amb discapacitat visual.

En aquesta escola, l'única que l'ONCE té a l'Estat, s'encarrega de la selecció, cura, atenció i entrenament de gossos pigall, així com de l'ensinistrament posterior necessari per a l'adaptació entre l'usuari i el gos guia assignat.
 
A Catalunya, la Fundación ONCE ja ha lliurat més de 200 gossos ensinistrats en aquestes instal·lacions i hi ha més de 10.000 afiliats a l'organització.
 
Durant la visita, el conseller Cleries i la directora de l'ICASS s'han reunit amb representants de la Fundación ONCE del Perro Guía i han acordat fer una revisió consensuada de l'Ordre de desplegament de la Llei de l'accés a l'entorn de les persones acompanyades de gossos d'assistència. Tal i com ha explicat el conseller a la sortida de la reunió, “hem detectat que hi ha alguns elements d'aquesta ordre que podrien ser modificats per fer més fàcil l'acreditació dels gossos i de les unitats vinculació formades pel gos i la persona a la qual assisteixen i, en aquest sentit, volem analitzar aquestes possibilitats”.  El conseller ha insistit que és voluntat d'aquest Govern fer l'Administració més propera al ciutadans i, en aquest cas, fer més fàcil els tràmits necessaris a les persones usuàries de gossos d'assistència.

A Catalunya, la normativa que recull la regulació dels gossos pigall és la Llei de l'accés a l'entorn de les persones acompanyades de gossos d'assistència. Aquesta normativa garanteix l'accés a locals, establiments, allotjaments, transports, espais públics o d'ús públic, a totes les persones amb discapacitat acompanyades d'un gos d'assistència i els seus ensinistradors. Així, s'amplia la cobertura que suposava la llei anterior, que regulava l'accés a l'entorn de persones amb discapacitat visual acompanyades de gossos pigall, a altres discapacitats, auditiva, física, autisme o determinades malalties. També regula l'ensinistrament i cura d'aquest tipus de gossos, així com els centres encarregats de fer-ho.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article