'A l'aigua... estima't molt'

La Creu Roja engega una campanya per a promoure el bany segur


El Ministeri espanyol de Sanitat, Política Social i Igualtat i la Creu Roja Espanyola han llençat la campanya 'A l'aigua…estima't molt', amb què les dues institucions volen sensibilitzar la ciutadania sobre les mesures que cal tenir en compte per gaudir d'un bany segur. L'objectiu és prevenir lesions greus produïdes al medi aquàtic, fonamentalment situacions relacionades amb el risc d'ofegament i lesions medul·lars per salts a l'aigua.

Per inculcar a la ciutadania la cultura de seguretat en el bany, s'ha elaborat una guia per a les famílies, en què s'informa als pares i mares sobre les mesures de prevenció que han d'adoptar mentre els seus fills es diverteixen en l'aigua. La majoria dels accidents es produeixen en l'entorn familiar, en aquells moments puntuals en què es descuida la vigilància dels menors. Així, no deixar els menors sols i ensenyar-los a respectar les normes de seguretat, evitant conductes de risc, es converteixen en les millors eines per evitar ofegaments o lesions greus.
 
Actitud proactiva i formació en Primers Auxilis

L'actitud de la ciutadania és fonamental per prevenir accidents i reaccionar adequadament en cas que es produeixin. Per això, la Creu Roja recomana adoptar una actitud proactiva de vigilància constant, que permeti estar alerta davant situacions de perill i reaccionar correctament abans que aquesta derivi en un accident. És el que l'organització denomina Conducta AVA (Advertir el risc, Valorar possibles perills i Adoptar una actitud segura).
 
Això no obstant, per a aquells casos en què es produeixi un accident, és important reaccionar a temps, ja que, en molts casos, la supervivència de la víctima depèn d'això. Per aquest motiu, la Creu Roja aconsella els pares i mares que es formin en Primers Auxilis, perquè puguin intervenir amb seguretat i confiança.
 
Les accions per sensibilitzar la població sobre les mesures de seguretat que ha de prendre en banyar-se s'emmarquen en la campanya 'Aquest estiu, estima't molt', que enguany arriba a la seva novena edició. La Creu Roja promou aquesta campanya, juntament amb Laboratorios Vichy i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics, per prevenir riscos als espais d'oci més propis dels mesos d'estiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article