L'Associació Social Andròmines organitza un Mercat d'Intercanvi i un Cinefòrum sobre medi ambient i reciclatge com a projecte d'inserció

Montcada i Reixac acollirà dijous el taller de cinema i el dia 16 de juliol, el mercat


L'Associació Social Andròmines duu a terme un projecte d'inserció laboral basat en el medi ambient i el reciclatge. Es tracta d'una iniciativa emmarcada dins del programa Reincorpora, liderat pel Departament de Justícia amb el finançament de l'Obra Social La Caixa. El projecte s'inspira en la metodologia Formació-Servei, per la qual un grup de persones duen a terme una formació i apliquen els coneixements que han adquirit en un projecte al servei de la societat.

El projecte de l'Associació Social Andròmines es basa en el medi ambient i el reciclatge, alguns dels aspectes que tradicionalment ha treballat aquesta associació. Gràcies al projecte, un grup de 30 persones privades de llibertat realitza els cursos Neteja Industrial i Gestió de Residus. A partir dels coneixements teòrics i pràctics que han adquirit al llarg dels cursos, els alumnes estan organitzant un Cinefòrum que tractarà la problemàtica dels residus, la neteja comunitària i el civisme; i un Mercat d'Intercanvi en què hi podran participar tots els habitants de Moncada i Reixac per tal de fomentar el reciclatge i la reutilització. Al Mercat d'intercanvi també es mostrarà una exposició fotogràfica sobre la neteja comunitària i civisme que s'ha fet a la ciutat. Bona part de la preparació d'aquestes activitats ha consistit en la preparació i reparació de materials pel mercat d´intercanvi, sensibilització ambiental, activitats de difusió (cartells, dinamització de blog, tríptics, vídeos publicitaris, etc).
 
El servei d'aquest grup de persones va començar el 29 d'abril passat i culminarà amb el Cinefòrum i Mercat d'Intercanvi que es duran a terme els dies 7 i 16 de juliol respectivament. Una vegada acabada aquesta etapa de formació, l'Associació Social Andròmines seguirà donant-los donant suport per la seva inserció laboral.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article