Catalunya integrarà serveis socials i sanitaris

Es dissenya un pla per coordinar els diferents organismes i evitar la duplicitat


La Generalitat integrarà els serveis sanitaris i socials en l'atenció als malalts crònics, segons han anunciat el conseller de Salut, Boi Ruiz, i el de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, en la presentació d'un programa que es començarà a desplegar el proper octubre a Girona i s'extendrà progressivament per la resta de Catalunya. Els objectius són millorar la qualitat de vida d'aquests malalts -cada vegada més nombrosos per l'envelliment poblacional-, adequar els recursos a les necessitats i garantir una atenció correcta.

Sovint els pacients acudeixen tant als serveis socials com als sanitaris, de manera que es produeix una duplicitat. Amb el nou pla s'iniciarà un camí conjunt de manera que pivotarà sobre l'atenció primària, comptarà amb unes guies clíniques i uns itineraris marcats en cada cas i es fonamentarà en la intenció d'integrar els recursos ja existents per a oferir una resposta idònia.

El sistema sanitari català dedica el 75% dels recursos a atendre el 5% de la població, que inclou els malalts crònics complexos. A banda, les dades demogràfiques demostren que tres de cada quatre adults declaren tenir una malaltia d'aquest tipus, dels quals 140.000 a més a més pateixen algun grau de dependència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article