Fundació PIMEC, Projecte Home i Unnim impulsen la sensibilització de les addiccions en l'àmbit empresarial al Vallès

Vol prevenir la dependència de substàncies


La Fundació PIMEC Acció Social, amb la voluntat d’impulsar programes i accions dirigides a promoure la responsabilitat social empresarial, en col·laboració amb Projecte Home, ONG que treballa per al tractament i la prevenció de les addiccions, i amb l’Obra Social d’Unnim, desenvoluparà un programa innovador destinat a sensibilitzar i prevenir la dependència de substàncies i altres tipus d’addiccions en les empreses del Vallès. Així ho han presentat aquest dijous al matí a la seu de PIMEC Vallès Oriental, a Granollers.

Vicenç Paituví, president de PIMEC Vallès Oriental, i representant també en aquesta ocasió de la patronal al Vallès Occidental, ha agraït la iniciativa a les entitats ja que 'a vegades, en implementar aquest tipus de projectes, ens oblidem de la pluralitat i la riquesa del territori català'. Per això, ha mostrat la disposició de la patronal com a canal per fer arribar aquest programa a les pimes de la zona.

Per la seva banda, Oriol Esculies, director de Projecte Home Catalunya, ha parlat de la importància de sensibilitzar, informar i generar una cultura interna en les empreses per conscienciar de què els riscos per a la salut i les conseqüències de tipus econòmics que generen les addiccions són molt alts. També ha destacat que es pot compatibilitzar l’ajuda i el treball, a través de tractaments molt individualitzats.

Ramon Vila, secretari del Patronat de la Fundació PIMEC, ha assenyalat que involucrar-se en aquest projecte és una forma d’incentivar les pimes i els seus empresaris perquè siguin socialment responsables en un tema tan important com les addiccions. 'A més, aquests moments de crisi econòmica i més tensió laboral poden provocar, en algunes persones, la recerca de mecanismes d’evasió a través del consum de determinades substàncies'. Des de l’àmbit empresarial en què actua la Fundació, s’han detectat els greus problemes que comporta en aquest àmbit les addiccions: 'redueixen el rendiment, afecten la productivitat, influeixen clarament en l’absentisme, enrareixen el clima laboral, incideixen de forma clara en la pèrdua de talent professional, etc. Amb el programa s’accedeix a la pime, on la persona passa moltes hores al dia, el què permet incidir de forma més directa en les persones que pateixen alguna addicció i tenen dificultats per sol·licitar ajuda.

Finalment, Lluís Bombilà, director de la Zona Vallès Nord d’Unnim, ha assenyalat la importància que sorgeixin unes accions preventives com la d’aquest projecte, que contribueixen a la defensa dels hàbits saludables en el treball i orienten aquelles persones que necessiten i demanen algun tipus d’ajuda. El fet que el programa promogui la responsabilitat social en les empreses i lluiti contra les drogodependències ha estat el motiu pel qual l’Obra social d’Unnim ha decidit donar suport a aquesta iniciativa per segon any consecutiu a través de la seva convocatòria anual d’ajuts. El programa va guanyar 20.000 € en la convocatòria del 2009 i 12.000 € en la del 2010.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article