Un 5% dels joves ha pres drogues sintètiques noves

La xifra és una dècima superior a la mitjana europea


Un 4,9% dels joves de l'estat espanyol han afirmat que han consumit noves drogues sintètiques en alguna ocasió, segons l'enquesta de l'Eurobaròmetre que ha presentat avui la Comissió Europea. Segons les dades de la comissió, la xifra és un dècima superior a la mitjana europea, que se situa al 4,8% dels joves enquestats, molt lluny de la mala nota que obtenen països com Irlanda, amb un 16%, Polònia i Letònia amb un 9%, o el Regne Unit amb un 8%. En canvi, un 62,2% dels joves que s'han enquestat a l'estat espanyol afirmen que mai han consumit cannabis. L'informe també revela que la Unió Europea ha identificat un "nombre record" de 41 noves substàncies psicoactives al mercat en només un any.

L'estudi de la Comissió alerta que el nombre de noves substàncies psicoactives que s'han detectat (41 de noves el 2010) és molt superior a les 24 que es van registrar de nou ara fa dos anys o a les 13 que es van detectar el 2008. S'hi inclouen des de substàncies provinents de plantes fins a derivats sintètics o drogues de disseny.

Segons l'enquesta, sis de cada deu joves de l'estat assegura que la via per on més fàcilment els arriben les drogues és a través de contactes entre amics. Com a solució, un 56% aposten per companyes de conscienciació i prevenció, mentre que un 12% es decanta per la legalització.

La Comissió Europea considera ara "noves vies" per fer que les normes europees siguin "més efectives". Les mesures es presentaran a la tardor.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article