La Seu d'Urgell tindrà un centre especialitzat en violència masclista

Ho anuncia la presidenta de l'ICD, Montse Gatell, alhora que reitera el compromís del Govern amb aquesta problemàtica social


La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha anunciat aquesta tarda la creació enguany d'un Centre d'Intervenció Especialitzada (CIE) a la Seu d'Urgell. La presidenta de l'ICD ha explicat aquest projecte en una compareixença davant la Comissió d'Igualtat de les Persones del Parlament de Catalunya per informar sobre les polítiques de l'ICD. En la seva intervenció, Montse Gatell ha reiterat el compromís del Govern en la lluita contra la violència masclista i ha exposat que el nou servei oferirà atenció multidisciplinària i integral a les dones i els seus fills i filles davant les situacions de violència masclista.

El CIE és un servei especialitzat on s'ofereix una atenció integral i recursos al procés de recuperació i reparació a les dones que han estat o estan en situació de violència masclista i les seves filles i fills a càrrec. Així mateix incideix en la prevenció, sensibilització i implicació comunitària.

La presidenta de l'ICD ha explicat que 'les persones professionals del servei acompanyaran i faran seguiment del procés de recuperació i reparació dels danys ocasionats per la violència que hagin patit tant la dona com els infants, tot intentant reduir l'impacte dels danys'.

El Centre d'Intervenció Especialitzada de la Seu d'Urgell oferirà els seus serveis a les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Vall d'Aran i Cerdanya. I comptarà amb professionals dels àmbits del treball social, l'educació social, el dret, la inserció laboral i la psicologia.

El nou equipament formarà part de la Xarxa d'atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista i serà gestionat per la Secretaria de Família, del Departament de Benestar Social i Família.

El CIE de l'Alt Pirineu i Aran i Cerdanya se suma als CIE ja existents de les Terres de l'Ebre, Tarragonès, Anoia, Gironès, i Baix Llobregat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article