La FCVS prepara el primer Marketplace de Catalunya per a promoure la col·laboració entre empreses i entitats de voluntariat

S'emmarca dins dels actes de l'Any Europeu del Voluntariat · És una iniciativa pionera al país


Promoure la col·laboració entre el món empresarial i el món del voluntariat, afavorint la posada en marxa de projectes conjunts entre empreses i entitats i creant l'espai idoni per a crear una xarxa de contactes que permeti posar en marxa nous projectes de col·laboració. Aquest és l'objectiu principal del Marketplace que tindrà lloc a Barcelona l'11/11/11 i que s'emmarca dins la celebració de l'Any Europeu del Voluntariat.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Fundació 'la Caixa', han impulsat, per primera vegada des de l'associacionisme, el primer Marketplace de Catalunya que ha de promoure la col·laboració entre empreses i entitats de voluntariat. Així doncs, el proper novembre la Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona acollirà la trobada. El Marketplace no és una manera d'aconseguir finançament com a tal, ja que les empreses no donen diners a les entitats sinó que les ajuden a aconseguir els recursos necessaris per realitzar el finançament. Per això, el Marketplace persegueix un doble objectiu: d'una banda, promoure la Responsabilitat Social Corporativa -és a dir, la implicació empresarial a nivell social- i, de l'altra, afavorir que les entitats de voluntariat i les ONG en general depenguin cada vegada menys de les fonts de finançament públiques.

La Sala comptarà amb dos grans espais diferenciats: d'una banda, una fira on s'exposaran projectes de col·laboració entre empreses i entitats que ja estan en marxa actualment. En aquesta hi haurà una cinquantena d'estands en total. De l'altra, un espai d'intercanvi i networking que comptarà amb rondes de contactes de 3 minuts (Speednetworking), taules de trobada d'uns 15 minuts a 4 o 6 bandes i sales de reunions on les empreses i les entitas puguin parlar detingudament de possibles futures col·laboracions. A més, hi haurà un mur d'exposició on tant empreses com entitats podran donar-se a conèixer.

Pioners a Catalunya

La idea del Marketplace neix a Holanda i des d'allà s'ha anat extenent a difernts països. El gran valor afegit del Marketplace 11/11/11 és que es tracta del primer esdeveniment d'aquestes característiques que s'organitza a Catalunya però també, i sobretot, que en aquest cas es tracta d'una iniciativa que neix del món de les entitats socials i no pas de l'empresa, com acostuma a ser habitual en les fires d'aquestes característiques. Violant Cervera, directora general d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya ha destacat la importància d'un esdeveniment així i Josep Ollè, director de l'Àrea d'Acció Social de la Fundació 'la Caixa' ha recordat la voluntat de l'entitat en contribuir a millorar la societat i els projectes que ja duen a terme regularment i que Francesc Xavier Bertolín ja va explicar en una entrevista al social.cat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article