Les famílies amb ingressos fins a 12.000 euros tindran dret als nous ajuts per naixements, adopcions o acolliments

El conseller Cleries afirma que aquesta és una important mesura per garantir l'atenció a les famílies en situació de vulnerabilitat


El conseller Josep Lluís Cleries ha anunciat avui al Parlament, en el transcurs de la sessió informativa de la Comissió de Benestar, Família i Immigració sobre les polítiques de cohesió social i de lluita contra la pobresa, quin serà el nou ajut econòmic per a les famílies en que s'hagi produït un naixement, adopció, tutela o acolliment, un cop quedi 'temporalment' sense efecte la universalitat dels ajuts per infant a càrrec.

Tal com ha explicat el Conseller, "després d'estudiar la realitat social actual de les famílies, analitzar les possibilitats pressupostàries del Departament i escoltar les opinions i suggeriments d'entitats i persones expertes", el Govern ha establert que "el nivell d'ingressos de la unitat familiar fins a tres membres per accedir a l'ajut econòmic per a les famílies en què s'hagi produït un naixement, adopció, tutela o acolliment, es fixarà en 12.000 euros corresponent a l'exercici econòmic 2010".
 
El conseller Cleries ha destacat també que "aquest topall d'ingressos familiar màxim per accedir a l'ajut s'incrementarà en un 30% per cada membre més de la unitat familiar, si és superior a 3 membres" i s'ha referit a d'altres variables en funció de la situació de la unitat familiar, com per exemple que "en cas que una de les persones membres tingui el reconeixement legal de persona amb discapacitat, s'aplicarà la ponderació corresponent a un membre més, o en el cas de família monoparental, s'aplicarà la ponderació corresponent a un membre més, considerant-se en qualsevol cas un mínim de 4".
 
Els ajuts seran de 650 euros per naixement, adopció, tutela o acolliment i de 750 euros en cas de famílies nombroses o monoparentals.
 
Benestar Social i Família preveu que se'n beneficiaran de l'ajut unes 8.800 famílies fins a final d'any 2011

 
Cal recordar que a finals del mes de juny, en roda de premsa celebrada per explicar el projecte de pressupost del Departament per al 2011, el conseller de Benestar Social i Família ja va expressar el compromís del seu Departament de "garantir l'atenció a les famílies en situació de vulnerabilitat a través d'un nou sistema d'ajuts sotmès al nivell de renda i a d'altres circumstàncies familiars", així com "mantenir la universalitat en els ajuts per part, adopció i acolliment múltiple".
 
El mes de juny, el Departament estudiava establir com a xifra aproximada de nivell d'ingressos de les famílies amb dret a l'ajut l'IRSC (Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya) amb un coeficient a determinar, que és aproximadament de 8.000 euros. Ja aleshores el conseller Cleries va insistir en diverses ocasions que s'estaven estudiant les possibilitats i que no existia encara una xifra fixada. Algunes veus van donar per definitiva la quantitat de 8.000 euros l'any.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article