Diàleg entre dones del món rural i urbà per aconseguir una societat més sostenible

La presidenta de l'ICD reivindica la implicació del teixit associatiu i el treball en xarxa per potenciar la comunicació entre les dones


 La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montserrat Gatell, ha apostat aquest dissabte per establir ponts de diàleg entre les dones del món rural i del món urbà per "avançar en la construcció d'una societat econòmicament més sostenible". En aquest sentit, proposa "aconseguir una col·laboració vertebradora entre el món urbà i el món rural que propiciï l'intercanvi i el coneixement de les dues realitats". La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, ha participat aquest dissabte en la inauguració de la trobada 'Emprenedoria, treball en xarxa i relacions interpersonals', que ha aplegat les entitats adherides a la Xarxa catalana de Dones Rurals i Urbanes.

 Gatell ha assenyalat que cal "partir de la complicitat i la implicació del teixit associatiu" per avançar en "el reconeixement de les diferents realitats territorials de les dones de Catalunya". La presidenta de l'Institut Català de les Dones ha exposat també el paper que han tingut les dones del món rural en el manteniment i cohesió de la vida social a les zones rurals. "És imprescindible reconèixer l'aportació femenina al desenvolupament rural i fomentar la seva participació socioeconòmica a través d'accions específiques que incrementin la seva presència i participació en tots els àmbits de la vida social", ha dit.


A la jornada, que té lloc al Palau Robert, es pot veure l'exposició itinerant de l'Institut Català de les Dones 'Quin temps tenim? L'organització de la vida quotidiana', que té com a objectiu explicar què són els usos del temps tot mostrant els diferents aspectes que hi tenen relació i el lloc central que ocupa la cura de les persones

L'Institut Català de les Dones col·labora amb la Xarxa de dones Rurals i Urbanes, que compta amb vint-i-dues associacions adherides. Aquesta Xarxa s'emmarca dins del projecte pilot de la Red Rural Nacional 'Red de Mujeres Rurales y Urbanas: un espacio de desarrollo econòmico y social' en el qual Catalunya participa juntament amb altres vuit comunitats autònomes.

  •  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article